Başbakan'dan Dağlıca Açıklaması

Başbakan'dan Dağlıca Açıklaması

Başbakan Davutoğlu, 16 askerin hayatını kaybettiği hain Dağlıca saldırısı sonrası açıklamalar yapıyor. Davutoğlu, "O teröristler o dağlardan temizlenecek" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, hain Dağlıca saldırısı sonrası Çankaya Köşkü'nde basın toplantısı düzenliyor.

İşte sözlerinden dikkat çekici bölümler....

- 7 Haziran seçimlerinden sonra ülkemiz bilinçli şekilde, ülkemiz eş zamanlı bir terör saldırılarıyla karşı karşıya kalmıştır. Ülkemizi koruma kararlılığından hiçbir tereddüt göstermedik. Eylemlerimizde ve söylemlerimizde ortaya kaldık. Daha seçimin ilk haftasından itibaren Terör örgütü, çözüm sürecini sona erdirdiğine dair açıklamalarla zaten ilk sinyali vermişti.

- 24 Temmuz'dan bu yana bütün güvenlik birimlerimize, türkiye'nin neresinde olursa olsun, terör örgütlerinin tasfiyesi için talimat verilmiştir.

- Dün gerçekleşen operasyonlar 2 Eylül'de başlamış ve Yüksekova ve civarındaki kırsal kesimde terör örgütünün yuvalandığı mevzilere dönük olarak kapsamlı bir operasyon yürütülmüştür. Burada hedef açıktır kamu düzeninin ve meşru emniyet güçlerinin hakimiyetini tesis etmek. Hedef açıktır, kamışlı, dağlıç hattındaki karayolunun emniyetini teminat altına alıp oradaki vatandaşlarımızın huzur içinde seyahat etmelerini sağlamak.

- Sarp dağların yamaçların ve derin vadilerin olduğu Dağlıca bölgesinde doğru adım adım gelinmiştir. Dün itibariyle operasyonlarda, bu yolun emniyet altına alınması için mayın tarama çalışması esnasında, güvenlik birimlerimiz önce bir silahlı saldırıya uzun namlulu silahla, arkasından da mayınlı saldırılara muhatap olmuş, anında da cevaplar verilmiş, bu çatışmalar aralıksız devam ederek bugüne kadar sürmüştür.

KARAYOLU KONTROL ALTINA ALINDI, ŞEHİT DÜŞEN KAHRAMAN ASKERLERE ULAŞTIK

- Güvenlik birimlerimiz sabahleyin özel komando birlikleriyle takviye edilerek bu derin vadide bulunan karayolu üzerindeki alanı kontrol altına almış ve dünkü çatışmalarda şehit düşen kahraman askerlerimize ulaşmış ve tahliye etmiştir.

- Allah'tan rahmet diliyorum, onlar bu ülkenin huzuru için canlarını feda ettiler. Ailelerine sabrı cemil niyaz ediyorum. şunu da ifade etmek isterim, böyle dönemlerde dünyanın her yerinde teröre karşı birlik en temel ilkelerden biridir. Hangi ülke terör saldırısıyla muhatap olmuşsa, toplumun her kesimi omuz omuza vermiştir.

- Bugünlerde aradığımız, askerlerimizin görmek istediği şey, terörle mücadele konusunda milletimizin omuz omuza vermiş olmasıdır.

- Şuanda da operasyon yürümektedir. Dün de operasyonları yakından takip etmekle birlikte, şehit haberlerini alır almaz ankara'ya intikal ettik ve gece bir güvenlik zirvesinde ele aldık.

- Birkaç hususun altını çizmek istiyorum. Güvenlik güçlerimizin kahramanca mücadele etmesine dua ile destek veren, onları yüreğinde hisseden aziz milletimize teşekkürü bir borç biliyorum. Eğer milletimizin desteği olmasaydı, etrafımızdaki ülkelerde görüldüğü gibi derin toplumsal çatlaklar yaşanabilirdi. Bilelim ki, bizim askerimiz milletimizin bağrından çıkmıştır.

16 KARDEŞİMİZ ARASINDA TÜRKİYE'NİN HER TARAFINDAN KARDEŞLERİMİZ VAR

- Bu ülkenin çocukları bu ülkeyi sonuna kadar koruyacaktır. Omuz omuza veren doğulu Güneyli Batılı Trakyalı o çocukları bir kez daha rahmetle anıyorum. 16 kardeşimiz arasında Türkiye'nin her tarafından kardeşlerimiz var. Kürtçe ağıtlar yakıldı, Türkçe ağıtlar yakıldı, camiden cemevinden kalkanlar oldu. Hepsinin arkasında anneleri babaları 'Vatan sağ olsun' dediler. Her biriyle yüreğimize ateş düştü.

- Eğer bir ateş karşısında el ele omuz omuza vermezsek, birbirimizle gereksiz tartışmalar içine girmek gibi küçük hesabın içinde olursak emin olunuz bu şehitlerin huzuruna çıkamaz.

FEDAKIRLIKLARI GÖRMEYENLERİ LANETLİYORUM

- Milletimiz dün operasyonların ilk şehit haberlerinin alındığı vakitten bugüne kadar, gece niyazda ve duada ve oraya ulaşmaya çalışan özel kuvvetlerimiz de her türlü fedakarlığa hazır şekildeydiler. Hepsinin, emniyet birimlerimizin, askerlerimizin, jandarmalarımızın gözlerinden öpüyorum. Onların fedakarlıklarını görmeyenleri de lanetliyorum.

- Bütün bu operasyonlarda, bir an dahi tereddüt etmeden, her zaman en üst komuta kademesinden en alt birimlere kadar büyük fedakarlıklarla çarpışan kardeşlerimizin yürüttüğü çalışmaları yakından takip ettik.

O DAĞLAR PKK'LILARDAN TEMİZLENECEK

- O dağlar o teröristlerden temizlenecek. Ne olursa olsun temizlenecek. O dağlardan temizlenmesi için hava harekatı dahil her türlü çaba gösterilecek