Başbakan'dan CHP'ye: Terbiyesiz Herifler

Başbakan'dan CHP'ye: Terbiyesiz Herifler

Başbakan, bütçe görüşmeleri sırasında CHP milletvekilleri tarafından sözü kesilince "Edep diyorum yahu edep diyorum, terbiyesiz herifler" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 2014 yılı merkezi yönetim bütçe kanunu tasarısı görüşmeleri sırasında TBMM'de konuşma yaptı. Başbakan Erdoğan, konuşma yaparken, CHP sıralarından sözünün kesilmesine üzerine, "Edep ya edep. Terbiyesiz herifler. Lütfen grubunuza sahip çıkın" dedi.
 
BDP'LİLERE MESAJ
 
Erdoğan BDP sıralarına bakarak "Tek bayrak dedik. Bayrağımızın rengi, kıskananlar varsa öğrensin şehidimizin kanıdır. Öğrenmiyorsan bil. Türk bayrağı tabi ki, ne bayrağı olacak. Biz tek bir ırka hizmet etmiyoruz. Türkiye'de kim varsa insan olarak hepsine hizmet ediyoruz." dedi.
 
MHP'YE GÖNDERME
 
Konuşması sırasında MHP'lilere de yüklenen Erdoğan "3,5 yıl iktidarda kalıp, 5 yılı tamamlayamayan bir iktidar olarak ne söyleyeyim ben? Tamamlayamıyorsunuz bırakıp gidiyorsunuz. Durum ortada 11 yıl ardı arkasına milletin görevlendirdiği bir iktidar var. şu anda Meclis'te konuşuyoruz. Sizler de konuşsaydınız. Dinlemek bu parlamentonun çatısı altına yakışır. Lütfen bunu dinleyelim." dedi.
 
CHP'YE ÇOK SİNİRLENDİ
 
Başbakan Erdoğan, konuşma yaparken, CHP sıralarından sözünün kesilmesine üzerine, "Edep ya edep. Benim arkadaşlarım genel başkanınız konuşurken böyle mi yaptı? Terbiyesiz herifler. Lütfen grubunuza sahip çıkın" dedi.
 
"TERBİYESİZ HERİFLER"
 
Erdoğan CHP sıralarından gelen tepkilere "Genel başkanınız 9 dakika fazla konuştu. Evet 9 dakika. Benim daha fazla konuşmam lazım." diyerek konuşmasına devam etti. Konuşmasını sürdürürken tepkiler devam edince "Edep ya edep. Edep diyorum yahu edep. Devamlı bağırıyor, benim arkadaşlarım genel başkanınız konuşurken böyle mi yaptı? Terbiyesiz herifler. Lütfen grubunuza sahip çıkın." dedi.