Başbakan'a 'Yezid' benzetmesi yaptı

Başbakan'a 'Yezid' benzetmesi yaptı

Başbakan Erdoğan'ın açıklamalarına ilişkin yorumlarda bulunan Ekrem Dumanlı Erdoğan'a hakarete varan bir benzetme ile karşılık verdi

Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Dumanlı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan alehinde ağır benzetmelerde bulundu. Ekrem Dumanlı Erdoğan'ın açıklamaları için çeşitli yorumlarda bulundu. Dumanlı Başbakan Erdoğan için öyle bir benzetme de bulundu ki sözleri bu kadar da olmaz dedirtti. Başbakan'ın Haşhaşiler açıklamasından rahatsızlığını açıkça dile getiren Dumanlı sözünü daha ileri götürdü ve Erdoğan'ın tavırlarına ilişkin 'Yezid' benzetmesi yaptı.

YEZİD BENZETMESİ

İslam dünyasına Kerbela acısını yaşatan Peygamberimizin torunu Hz Hüseyin'i öldüren Yezid'i örnek gösteren Dumanlı," Yezit İstanbul'u fethetmek için de gelmişti. Fakat siyasi merkezdeki goygoycular Yezid'i doldura doldura bir yere getirdiler" dedi.

GOY GOYCU ELEŞTİRİSİ

Yezid'in Eyüp El Ensari ile İstanbul'u kuşatmaya bile geldiğini anımsatan Dumanlı fakat yanındakilerin yönlendirmesi ile hatalar yaptığını anlatmaya çalıştı. Başbakan Erdoğan'a hakarete varan benzetmesini sürdüren Dumanlı şunları söyledi:

"Yezid 3 yıl yönetimde bulunmuş bir adamdır. 3 yılında kahraman olmuş bir adamdır. Hakkaniyet ve adaletten ayrılmasaydı İslam tarihi onun hakkında bambaşka bir şey yazacaktı. O zaman siyasetinin merkezinde oturan goygoycular Yezid'i doldura doldura bir yere getirdiler. Benim korkum şimdi de öyle bir hadisenin yaşanması" dedi.