Başbakan Yıldırım Irak'a Rest Çekti!

Başbakan Yıldırım Irak'a Rest Çekti!

Başbakan Binali Yıldırım, mezun olduğu İTÜ'nün yeni akademik yıl açılış törenine katıldı. Yıldırım'ın gündeminde dün Türkiye'yi yasa boğan Şemdinli saldırısı ve terör olayları vardı.

Başbakan Binali Yıldırım, mezun olduğu İstanbul Teknik Üniversitesi’nde konuştu. Başbakan Yıldırım Başika kampıyla ilgili yaşanan gerilim sonrasında Irak'a sert sözlerle yüklendi.

Türkiye’nin, PKK, DAEŞ ve FETÖ ile olan mücadelesine değinen Yıldırım, "Bölgedeki istikrarsızlığın, kargaşanın bedelini ödeyen Türkiye’nin meseleye sahip çıkmasından rahatsız olduklarını görüyoruz. Bunu söyleyecek olanların önce ülkelerine sahip çıkması lazım. Vatanlarınıza sahip çıkın yok olmasının önüne geçin. Devlet olmayı bilin ondan sonra Türkiye’ye laf edin. Bunu yapmazsanız laflarınız biraz mizahi olur. İradenizi ortaya koyun. Terör ile mücadelemiz devam edecek. Her türlü çılgınlığı, intihar eylemini yapabilirler, canımız da acıyabilir, şehitlerimiz de olabilir. Şehitlerimizi, kalbimize basacağız. Ancak ülkenin istiklalinden, istikbalinden zerre kadar taviz vermeyeceğiz. Kimse bize nasihat vermeye demokrasi nutukları atmaya kalkmasın" dedi.