Başbakan Yardımcısından Yasin Börü Açıkalaması

Başbakan Yardımcısından Yasin Börü Açıkalaması

Başbakan Yardımcısı Yılmaz, "Yasin Börü’nün katilleri yakalandı ve adalet önünde hesap veriyorlar. Hukuk devleti içinde hak ettikleri cevabı, karşılığı göreceklerdir inşallah" dedi.

Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğünce bir kafede düzenlenen "2015-2016 Eğitim ve Öğretim Yılı İl Milli Eğitim Müdürlüğü Yatırım Programları" bilgilendirme toplantısına katıldı.

Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, ülkelerin en büyük zenginliğinin insanlar olduğunu ve eğitime yapılan yatırımların sonucunun gelecekte hep birlikte görüleceğini aktardı.

Başbakan Yardımcısı Yılmaz, gazetecilerin 6-7 Ekim olaylarının yıl dönümü ve seçim güvenliğine ilişkin sorularını da yanıtladı.

6-7 Ekim olaylarını şiddetle kınadığını ifade eden Yılmaz, "O tarihlerde sokaklarımız karıştırıldı ve 50 insanımız hayatını kaybetti. Bu son derece üzücü elbette. Bölgenin huzuru bozuldu. Bizim her şeyden daha fazla huzura ihtiyacımız var. Bu bölgede yaşam kalitesini artırmak, iş ve yaşam ortamımızı iyileştirmek için huzura ihtiyacımız var. Huzura zarar verenler, aslında demokrasinin de kalkınmanın da düşmanıdır. Özgürlüklerin yaşanması ve refahın artması için her şeyden önce huzura ihtiyacımız var" dedi.

Yılmaz, şiddeti bir araç olarak kullananların aslında yetersiz insanlar olduğuna işaret ederek, fikirleriyle ortaya çıkamayanlar ve siyaset yapamayanların şiddete başvurduğunu, insanlara baskı yaptığını bildirdi.

Yasin Börü’nün katillerinin yakalandığına ve adalet önünde hesap verdiğine dikkati çeken Yılmaz, "Adalet mekanizmasının sonucunu hep birlikte göreceğiz. Bu tür hadiseleri yapanların cezasız kalmaması gerekiyor. Biz bir hukuk devletiyiz. Hukuk devleti içinde hak ettikleri cevabı, hak ettikleri karşılığı da yine hukuk içinde göreceklerdir inşallah" ifadesini kullandı.

"Donanımlı, aşırılıktan uzak bir gençlik yetişsin istiyoruz"

Yılmaz, yapımı tamamlanan Selahaddin Eyyubi Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin açılış töreninde yaptığı konuşmada da gençlerin çok yönlü gelişmesinin önemli olduğuna dikkati çekti, bu konuda gereken altyapının olduğunu belirtti.

Başbakan Yardımcısı Yılmaz, "Bir taraftan bilgiyle donanımlı hale gelmiş, sporuyla, müziğiyle, yabancı diliyle, iletişim yetenekleriyle her bakımdan yetişmiş, diğer taraftan da kötü alışkanlıklardan, aşırılıktan uzak, vatanına ve milletine bağlı, ailesine ve milletine hayırlı bir gençlik yetişsin istiyoruz. Bu kapsamda imam hatip okullarını özellikle önemsiyoruz" dedi. (AA)