BAŞBAKAN YARDIMCISI İŞLER'DEN FEYZİOĞLU'NA TEPKİ

BAŞBAKAN YARDIMCISI İŞLER'DEN FEYZİOĞLU'NA TEPKİ

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun Danıştay'ın Kuruluş Yıldönümü'ndeki konuşmasıyla ilgili, "Bazı törenleri fırsat bilerek cübbenin arkasına sığınıp yargı mensuplarının siyasileri eleştirmesi en hafif tabiriyle

 Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun Danıştay'ın Kuruluş Yıldönümü'ndeki konuşmasıyla ilgili, "Bazı törenleri fırsat bilerek cübbenin arkasına sığınıp yargı mensuplarının siyasileri eleştirmesi en hafif tabiriyle nezaketsizliktir. Bu durumun sürekli tekerrür etmesi beklenemez. Kameralar karşısında işlenen bu nezaketsizlik hak ettiği cevabı almıştır" dedi.

Başbakan Yardımcısı İşler, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Barolar Birliği Başkanı Feyzioğlu'nun Danıştay'daki konuşmasının protokol, edep ve nezaket kurallarına aykırı, siyasi içerikli bir konuşma olduğunu vurguladı.

İşler, şunları kaydetti:

“Başbakanımızın tepkisi, muhalefet sözcüsü gibi konuşan,cübbesinin arkasına saklanan kişiye yönelik millet adına verilmiş haklı bir tepkidir. Son zamanlarda cübbenin arkasına saklanarak siyasi şov yapma ve siyasete ayar verme gibi kötü bir modanın başladığı anlaşılıyor. Bazı törenleri fırsat bilerek cübbenin arkasına sığınıp yargı mensuplarının siyasileri eleştirmesi en hafif tabiriyle nezaketsizliktir. Bu durumun sürekli tekerrür etmesi beklenemez. Kameralar karşısında işlenen bu nezaketsizlik hak ettiği cevabı almıştır.”

HABER 3