Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'da 'servis' açıklaması!

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'da 'servis' açıklaması!

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, "Öğrencilerimizin okula ulaşımında, servis konusunda taviz vermeyiz ama diyelim ki bir kamu kuruluşumuzun personeli... Servisle gelip gidiyor. Servis kullandığı hatta devlet artık metro yatırımını yaptıysa, artık kusura ba

Babacan, A Haber kanalında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Babacan, basında öncelikli dönüşüm programları kapsamında servislerin kaldırılacağına yönelik yer alan haberlerin hatırlatılması üzerine, bir şehirde A noktasından B noktasına kadar metro hattı varsa, burada servise ihtiyaç olmadığını söyledi.

Devletin bu hatlara milyarlarca dolar yatırım yaptığına dikkati çeken Babacan, şunları kaydetti: "A'dan B'ye artık metroyla gitmek mümkün. Devlet milyarlarca dolar yatırım yapacak, bir de tekrar yer üstünde aynı alanda servis çalıştıracaksınız. Şu olur, metronun ulaşamadığı çok mahalle var. Hele hele okul servisleri, öğrenciler, söz konusu olduğunda bu asla söz konusu değil. Yani öğrencilerimizin okula ulaşımında, servis konusunda taviz vermeyiz ama diyelim ki bir kamu kuruluşumuzun personeli... Servisle gelip gidiyor. Servis kullandığı hatta devlet artık metro yatırımını yaptıysa, artık kusura bakmayacak. Bunlar hat hat incelenecek ve kimse mağdur edilmeyecek."

Özel sektöre yönelik servis kısıtlamasının olup olmayacağının sorulması üzerine de Babacan, bunun ayrı bir alan olduğunu ifade etti. Türkiye'nin büyüdüğünü, öğrencilerin sayısının çoğaldığını, kamunun her yıl yeni personel aldığını ve özel sektörde çalışan personelin sayısının arttığını anlatan Babacan, "Tüm bu yeni çalışanların bir kısmının zaten servis ihtiyacı var. Servisçiler zaten büyüyecek. Yani burada ne servisçiler tedirgin olsun ne de okula giden yavrularımız" dedi.

Babacan, bu uygulamanın çok akıllı şekilde yapılacağını, kararın ise şehir şehir, mahalle mahalle, hat hat bakılarak verileceğini belirtti.

Dün açıklanan öncelikli dönüşüm programları eylem planları kapsamındaki 417 eylemden bunları bulup çıkarıp, "servisler kalkıyor" diye manşete koymayı da iyi niyetli bir yaklaşım olarak görmediğini dile getiren Babacan, "Bu nedir? Bugünü kurtarmak. Seçim geliyor, 'Acaba hükümete şuradan, buradan ne zarar veririz?' Bu böyle bir bakış açısı aslında. Hiç önemli değil, yazsınlar. Biz doğrusu neyse onu yapmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.