Başbakan Yalanladı, Sırrı Süreyya Önder 3 İsmi Açıkladı

Başbakan Yalanladı, Sırrı Süreyya Önder 3 İsmi Açıkladı

Sırrı Süreyya Önder siyasi heyetteki 3 bakanı açıkladı...

HDP Ge­nel Baş­kan Yar­dım­cı­sı Sır­rı Sü­rey­ya Ön­der, İm­ra­lı he­ye­ti­nin 1 Ha­zi­ra­n’­da Ab­dul­lah Öca­lan ile yap­tı­ğı gö­rüş­me son­ra­sın­da “Si­ya­si he­yet­ler üze­rin­den gö­rü­şül­me­ye baş­lan­dı­” açık­la­ma­sı yap­tı.

 

 

 

Baş­ba­kan Er­do­ğan ise Ön­de­r’­in açık­la­ma­sı­na tep­ki gös­te­re­rek “Ham ha­ya­l” di­ye­rek tep­ki gös­ter­di. An­cak Ön­der, açık­la­ma­sı­nın ar­ka­sın­da du­ra­rak, İm­ra­lı he­ye­ti­nin ya­nı sı­ra HDP ve BDP eş baş­kan­la­rı­nın da yer al­dı­ğı bir he­ye­tin, Baş­ba­kan Yar­dım­cı­sı Be­şir Ata­lay, İçiş­le­ri Ba­ka­nı Ef­kan Ala ve Ada­let Ba­ka­nı Be­kir Boz­da­ğ’­ın da ara­la­rın­da bu­lun­du­ğu bir he­yet ile gö­rüş­me­ye baş­la­dı­ğı­nı açık­la­dı.

 

 

 

2 TOP­LAN­TI YAP­TIK TE­MAS SÜ­RÜ­YOR

 

 

 

Ön­der T24’e yap­tı­ğı açık­la­ma­da, yak­la­şık bir ay ön­ce baş­la­yan gö­rüş­me­le­rin Kürt si­ya­se­ti ta­ra­fın­da Per­vin Bul­dan, İd­ris Ba­lu­ken ve ken­di­si­nin oluş­tur­du­ğu İm­ra­lı he­ye­ti­nin ya­nı sı­ra HDP ve BDP eş baş­kan­la­rı ile mil­let­ve­kil­le­ri ve mil­let­ve­ki­li ol­ma­yan ba­zı isim­le­rin bu­lun­du­ğu­nu kay­det­ti.

 

 

 

Gö­rüş­me­nin hü­kü­met ta­ra­fın­da ise baş­ta Baş­ba­kan Yar­dım­cı­sı Be­şir Ata­lay, İçiş­le­ri Ba­ka­nı Ef­kan Ala, Ada­let Ba­ka­nı Be­kir Boz­da­ğ’­dan olu­şan bir he­yet yer al­dı­ğı­nı be­lir­ten Ön­der, şim­di­ye ka­dar hü­kü­met­ten üç is­min de ka­tıl­dı­ğı iki top­lan­tı yap­tık­la­rı­nı açıkladı. HDP’li Sırrı Süreyya Ön­der, tek­li ve iki­li te­mas­la­rın da ol­du­ğu­nu söy­le­di.

 

 

 

YOL HA­Rİ­TA­SI­NI AÇIK­LA­YA­CAKLAR

 

 

 

Hü­kü­met üye­le­riy­le gö­rüş­me­le­re baş­la­ma­dan ön­ce di­ya­lo­ğun bü­rok­rat­lar­la yü­rü­dü­ğü­nü vurgulayan Ön­der, “Es­ki­den ge­rek­ti­ğin­de Ada­let Ba­ka­nı ile gö­rü­şü­yor­duk an­cak şim­di iki si­ya­si he­yet, sü­re­ci bü­yük bir re­sim ola­rak ön­le­ri­ne ko­ya­rak de­ğer­len­di­ri­yo­r” de­di.

 

 

 

Gö­rüş­me­ler­de ‘ sü­re­cin ne­re­sin­de­yiz, sı­kın­tı­lar ne­re­de, bu sı­kın­tı­lar na­sıl aşı­la­bi­li­r’ ben­ze­ri so­ru­la­rın ya­nıt­la­rı­nın aran­dı­ğı­nı kaydeden Ön­der, ‘ba­kan­la­rın ifa­de­siy­le­’ no­tu dü­şe­rek “U­zun ol­ma­yan bir sü­re­de ka­mu­oyu ile pay­la­şı­la­cak ye­ni bir yol ha­ri­ta­sı üze­rin­de ça­lı­şı­yor­la­r” şek­lin­de ko­nuş­tu.

 

 

 

TMK, GE­Rİ DÖ­NÜŞ VE YA­SAL ZE­MİN

 

 

 

Ön­der, ki­şi­sel fik­ri ol­du­ğu­nu be­lir­te­rek sü­re­cin şu üç ge­liş­meyle iler­le­ye­ce­ği­ni dü­şün­dü­ğü­nü be­lirt­ti : “Te­rör­le Mü­ca­de­le Ka­nu­nu­’n­da sü­re­ci en­gel­le­yi­ci mad­de­le­rin temiz­len­me­si, ge­ri dö­nüş için ya­sal çer­çe­ve­nin ha­zır­lan­ma­sı ve Öca­lan ile mü­za­ke­re­le­re res­mi ni­te­lik sağ­lan­ma­sı.”

 

 

 

Heyet gitti uzman çavuşu aldı

 

 

 

HDP Genel Başkan Yardımcısı Önder, Diyarbakır’da çocuklarının PKK tarafından kaçırıldığını söyleyen annelerin yaptığı eyleme ve kendilerine yöneltilen eleştirilere ilişkin de konuştu. Önder, “BDP’liler niye bir şey söylemiyorlar” diyenlere yanıt olarak “Biz konuşmak yerine işimizi yapıyoruz. Ama onlar unutuyorlar. Yakın zamanda bir müzakere heyeti gitti ve rehin alınan uzman çavuşu aldı, getirdi” dedi. Önder, diğer uzman çavuşun da yakın zamanda bırakılmasının beklendiğini söyledi.