Başbakan Van'da kısık sesine rağmen konuştu

Başbakan Van'da kısık sesine rağmen konuştu

Başbakan Erdoğan, Van'da Beşyol Meydanı'nda sağlık problemlerine rağmen halka hitap etti.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Beşyol Meydanı'nda AK Parti mitinginde halka hitap etti...
Hemen hemen her gün en az 2 farklı yerde mitinge katılarak vatandaşlara seslenen Başbakan Erdoğan'ın sesi kısıldı. Dün katıldığı Düzce, Karabük ve Zonguldak mitinglerinde de sesi kötü olan Başbakan Erdoğan'ın bugün sesinin tamamı kısıldı. Halka hitap etmek için Van'da miting alanına gelen Başbakan Erdoğan, konuşmasına Vanlılar'dan özür dileyerek başladı. Erdoğan, "Öncelikle sesimden dolayı sizlerden özür diliyorum. Fakat Van'ı iptal edemezdim, Diyarbakır'ı iptal edemezdim. Böyle de olsa gelmek zorundaydım" dedi.
İPTAL EDELİM ÖNERİSİNE BU KADAR İNSANA BUNU YAPAMAM DEDİ
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan sesinin kısılmasına rağmen Van'da kendisi için toplanan halka hitap etti. Sesinin kısıklığı aşırı derecede olan Başbakan Erdoğan, "Öncelikle sesimden dolayı özür diliyorum" diyerek konuşmasına başladı.
"Van'ı ve Diyarbakır'ı iptal edemezdim" diyen Erdoğan kurmayları tarafından "iptal edelim" teklifine de "Hayır, bu kadar insan saatlerce beni bekledi, onlara bunu yapamam" cevabını verdi.
İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları...
Öcelikle sesimden dolayı özür diliyorum... Van'ı ve Diyarbakır'ı iptal edemezdim.
Vanlı kardeşlerime sonsuz teşekkür ediyorum. Bu kardeşinize sahip çıktığınız için rabbim sizlerden razı olsun. 
Pazar günü sandıktayız. İstikbalimiz için önemli bir tercihte bulunucağız. Ya eski Türkiye'ye vuracağız, ya yeni Türkiye'ye vuracağız.
Her karşısında evliyaların alimlerin izi olan, eseri olan Van'ı muhabbetle selamlıyorum. Van'ın evladı, Van'ın kahramanı Saidi Nursi'yi özellikle yad ediyor, mekanı cennet olsun diyorum. Bugün Van bir başka. Bugün Van'daki coşku bir başka. Sevdanız başka. Aşkınız başka. İstikbalimiz için önemli bir tercihte bulunacağız. Eski Türkiye'de kutsal değerler baskı alında, tehdit altında aşağılamalara maruz kalıyordu. Eski Türkiye'de devlet kibirliydi. Devlet tepeden bakıyordu.
"30 MİLLETVEKİLİYLE NE YAPARSIN?"
Vatandaşını horluyor, ayrımcılık yapıyordu. Eski Türkiye'de kimsesizlik vardı. Yeni Türkiye'de hastaneler, üniversiteler hastaneler, konutlar inşa ettik. Barajlar enerji santralleri kültür merkezleri inşa ettik. Sen kimsin ya? Senin gücün ne? 30 tane milletvekiliyle ne yaparsın? Şu BDP'nin Van'da yaptığı ne var? Ben Van'ı yakından ilgilendiren bir müjde vereceğim.
"BUGÜN DE IRKÇI"
Yeni Türkiye'de birlik var, kardeşlik var. Biz gençlerin zamansız yitip gitmesinden de geçtik. Şu gençlerimizi dağlara çıkaran zihniyet hangisidir? Dağlara çıkaran zihniyet barışı konuşabilir mi? Demokrasiyi konuşabilir mi? Kardeşliği konuşabilir mi? O zaman soruyorum neden 90'larda almadınız o zaman? 90'larda da vardınız neden almadınız? 90'larda adeta kan gövdeyi götürürken neden tek bir reform yaptıramadınız? Biz Türkiye'nin partisiyiz. Bu Pensilvanya'daki zat, gençliğinde imkan varken gidip Saidi Nursi'yi ziyaret etmemiştir. Neden biliyor musunuz? Kürt olduğu için yanına gitmekten kaçınmıştır. O gün nasıl ırkçıysa bugün de aynı şekilde ırkçı.
Biz bu millete efendi olmaya değil, hizmetka olmaya geldik.
Pensilvanya'daki zat, barışa ve huzura saldırıyor. MİT Müsteşarımızı tutuklamak istedi.
Siz korkuyu korkutan ablalar olacaksınız. Sizler kaleyi içeriden fethedeceksiniz. Kapı kapı dolaşmak suretiyle siz de korkuyu korkutacaksınız. Sandıklara sahip çıkacaksınız. Oy pusularına sahip çıkacaksınız.
20 yıl önce bugün İstanbul'a büyükşehir belediye başkanı oldum. Belediyecilik bizim işimizdir. İdeolojiye, tehdite değil, hizmete oy verelim. 
Çok daha farklı Van inşa edeceğiz.