"Başbakan siyasi durumunu gözden geçirmeli"

"Başbakan siyasi durumunu gözden geçirmeli"

MHP Genel Başkanı Bahçeli, "Başbakan, siyasi durumunu en kısa yoldan ve en kısa sürede gözden geçirmeli, samimi iç muhasebe yaparak bir karara varmalıdır" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen telefon konuşmasına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin olağanüstü bir dönemden geçtiğini belirtti.

Başbakan Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen telefon görüşmelerinin, sanal medyaya düşmesinin gündeme damga vurduğunu ifade eden Bahçeli, şunları kaydetti:

"Eğer bu konuşmalar tamamıyla doğruysa karşımızda çok ciddi, çok vahim bir mesele var demektir. Eğer bu konuşmalara en ufak bir ilave, en küçük bir montaj yapılmamışsa Başbakanlık makamında oturan zatın insanlığından, inandırıcılığından, iradesinden, iffetinden, daha da önemlisi imanından dahi bahsetmek imkansız olacaktır. Hiç kuşkusuz evinde helal kazancı olan birisinin herhangi bir endişe taşıması, sıkıntıya girmesi, can havliyle yargıdan kaçınması akıl dışılık olduğu kadar hayal mahsulü bir davranıştır. Başbakan siyasi durumunu en kısa yoldan ve en kısa sürede gözden geçirmeli, samimi iç muhasebe yaparak bir karara varmalıdır. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık koltuğunda harama tamah etmiş, yolsuzluğun esareti altına girmiş birisi oturmamalıdır ve oturamayacaktır. Başbakan Erdoğan boşuna çırpınmamalıdır."

aa