Başbakan, Seyyid Ali Hamaney İle Görüştü

Başbakan, Seyyid Ali Hamaney İle Görüştü

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Bakanlardan oluşan bir heyet ile İran İslam Cumhuriyeti Dini Lideri Ayetullah Seyyid Ali Hamaney'i ziyaret etti...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İran'daki temasları kapsamında Dini lider Ayetullah Ali Hamaney ile görüştü.

Görüşmede, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan da hazır bulundu.

Basına kapalı gerçekleşen görüşmede, iki ülke ilişkileri ve bölgesel meselelerin ele alındığı belirtildi.

Hamaney, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Tahran ziyaretinde imzalanan anlaşmaların hayata geçirilmesi konusunu iki tarafın da ciddiyetle ele alması gerektiğini söyledi.

Bugün Erdoğan'la bir araya gelen Hamaney'in makamından yapılan açıklamaya göre dini lider, son dönemlerde iki ülke arasında eşsiz bir kardeşlik, sevgi ve dostluk bağının kurulduğunu söyledi. Hamaney, iki ülke arasındaki işbirliği potansiyelinin hayata geçirilmesi ve ilişkilerin daha da derinleştirilmesi ve gelişmesi için bu yakınlaşmanın ortak zemin hazırladığını ifade etti.

Ankara ve Tahran hükümetlerine, imzalanan anlaşmalara ciddiyetle yaklaşarak ilişkileri güçlendirmeleri çağrısında bulunan Ali Hamaney, iki ülke halkları arasındaki kalbî bağlar ve ortak tutumlara dikkat çekti; mevcut fırsat ve şartlardan en iyi şekilde yararlanmak gerektiğini dile getirdi.

Tevhidhaber / Cihan