Başbakan Partililere Seslendi

Başbakan Partililere Seslendi

Başbakan Ahmet Davutoğlu grup toplantısında partililere seslendi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Davutoğlu yaptığı konuşmada muhalefet liderlerine ve Pensilvanya'ya yüklendi. Başbakan Kemal Kılıçdaroğlu'nun sokak çağrısına sert çıkarak "Sen demokratsan bu halkı direnmeye değil sandığa çağır be adam." dedi.
İşte Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları:
"AK Parti'nin siyasi serencamı Sakarya türküsüdür. istanbul'da muhteşem bir kongre yaptık. Böyle bir kongre hiçbir partiye nasip olmaz. AK Parti anlaşılmadan ortadoğu anlaşılamaz, Kafkaslar anlaşılamaz. AK Parti anlaşılmadan dünya siyaseti anlaşılamaz. Cumhurbaşkanımızdan aldığımız her emaneti güçlendirerek taşımakta kararlıyız.
"ÇÖZÜM SÜRECİNDE GÜZEL GELİŞMELER OLACAK"
Çözüm süreci birbirine düşürülmek istenen kardeşlerin yeniden buluşma hareketidir. Ulusalcılar içeride ve dışarıda etnik milliyetçiliği körüklediler. Çözüm sürecinde ileriki günlerde çok daha güzel gelişmelere şahitlik edeceksiniz.
Seçim yaklaşırken alevi kardeşlerimiz üzerinden ayrım yapan siyasi partilere sesleniyorum: Bu işten vazgeçin.
Milleti bölen, parçalayan söylemlerle siyaset yapılamaz. Yeni Türkiye, eşit vatandaşlığın, kardeşliğin ve özgürlüğün ülkesi olacak. Alevi sorunları konusunda birçok adım atıldı. Atılmaya da devam edilecek.
"HDP'Lİ DİYARBAKIR BELEDİYESİ ÇARŞAFLI KADINLARIMIZI TAHKİR ETTİ"
Özgürlük insanın en temel özelliğidir. Bundan sonra bu topraklarda kimse bu ülkenin insanlarının özgürlüğüne müdahale edemeyecektir.
Diyarbakır'da HDP'li belediye çarşaflı kadınlarımızı tahkir etti. Aziz Kürt vatandaşlarımız bunların ne yaptığının farkında. CHP ve HDP aynıdır. Bunların tek derdi bu ülkenin kutsal değerleridir.
Güvenlik yasasına gelince: Güvenlik olmadan emniyet olmaz. 6-7 Ekim olaylarından sonra İç Güvenlik reform paketi hazırladık.
"BUNLAR İKTİDARA ANCAK KAOSLA GELİR"
Buradan CHP, MHP ve HDP'ye meydan okuyorum: İç güvenlik paketinde tek bir madde gösterin ki AB standartlarında olmasın. Ama bunların meseleleri bu değil. Sandıktan umutları olmadıkları için iktidara gelmenin tek yolu: kriz ve kaostur.
Kılıçdaroğlu geçen hafta halkı direnmeye çağırdı. Sen demokratsan bu halkı direnmeye değil sandığa çağır be adam. Sandıktan hiçbir zaman umudu yok ki. CHP hiçbir zaman sandıktan çıkmadı ve çıkmayacak. İnönü 27 Mayıs ihtilaline davet çıkardı. Bunların zihniyeti aynı.
"KILIÇDAROĞLU PROVOKATÖR OLURSUN"
Pazar günü Kadıköy'de bir gösteri oldu. Bir tek kişiye müdahale edildi mi? Barışçıl gösteri yapmak herkesin hakkıdır.
Kılıçdaroğlı, molotof kokteyli taşıyanların önünden gidersen siyasetçi değil, porovokatör olursun.
İnsanları direnmeye çağırırsan bunu da Pensilvanya'dan alırsan biz bunun hesabını sorarız.
"PARALEL ÇETENİN LİDERİ NE DİYOR?"
Hangi dönemde gayri müslim vatandaşlarımız Başbakan nezdinde kabul edilmiş. Ama New York Times'taki makalede gayri müslim vatandaşların hakları gasp edildi diyor.
Bu paralel çetenin Pensilvanya'daki lideri ne diyor? Ermeni lobisine, yahudi lobisine harekete geçin hükümeti sıkıştırın diyor.
"BU TEZGAHLARI BOZACAĞIZ"
Filistin'deki işgal devam ettikçe biz her türlü lobinin karşısında durmaya devam edeceğiz.
28 Şubat'ta ikna odalarının mucidiyle beraber oldular. Kim ne tazgah kurarsa kursun bu tezgahları bozacağız.
Hükümeti devirmek için içten ve dıştan oyunlar oynanıyor: Biz bu oyunları bozarız.
MHP de bu dili kullanıyor. MHP İç güvenlik reform paketine karşı gelip "Türkiye polis devleti olacak" diyor. Biz sizin nasıl polis devletini savunduğunuzu biliyoruz.
HDP sanki 6-7 Ekim olaylarını kendileri yapmamış gibi. Yasin Börü'yü 4. kattan atanlar sanki bunlar değilmiş gibi.
İç güvenlik paketinin ertelenmesi vazgeçtiimiz anlamına gelmesin, paket uygulamaya geçirelecektir.
Muhalafet ile her konuda konuşmaya hazırız. Ama asla kaosa izin vermeyiz.
AYM ve Yargıtay'da değişiklik oldu. Her iki saygın hukukçumuzu da tebrik ettim.
"AYM'YE GÜVENMEZSEK KİŞİSEL BAŞVURU HAKKI VERMEZDİK"
Anayasa Mahkemesi'ne duyduğumuz saygıdan dolayı 2010 referandumunda kişisel başvuru hakkını vermezdik. Biz hep yargıya güvendik. Bir istisna hariç. Bir gurubun eline geçmiş yargıda kimsenin güvende olması beklenemez. Hiçbir örgüt yargıya nüfuz ederek tekeline alamaz.
Yeni Türkiye'nin anlamı kudretli ve merhametli bir devlet anlayışıdır.
Ne Sayın Cumhurbaşkanımız ne ben ne de başka bir AK Partili dünyanın hiç bir yerinde zalim karşısında boyun eğmez, zillet içinde hareket etmez, ülkeye zilletle dönmez. Allah izzetimizi daim eylesin.
İzzet deyince bugün hem Sultan 2. Abdülhamid Han'ın ölüm yıl dönümü. O yüce hakana yüce meclisten rahmet dileklerimizi saygımızı bir kez daha dile getiriyoruz.
Def-i mefasite devam ederken celbi menafiiye devam edeceğiz. * Mecelle
( Fesadın giderilmesine devam ederken menfaatlerimizin istenmesine de devam edeceğiz )
Bütün ekonomik göstergeler, Türk ekonomisindeki sıhhati gösterir. Bu baş bu gövdede oldukça milletin emanetini kimseye vermeyiz.
CHP ve MHP'ye soruyorum, 27 Mayıs darbesinde neredeydiniz? Halk oyuyla seçilmiş bir hanımefendiye dışarı dışarı diye bağırdıklarında siz neredeydiniz? Aynı dönemde Meclis'e giren MHP'li hanımefendiye başörtüsünü çıkaran Bahçeli sen hem o hanımefendiye ve seçmene hakaret ettin.
Bahçeli Kırşehir'de bir söz sarf etti "Nefesimiz ensenizde" diyor. Bu güzel bir şey. Sayın Bahçeli bir gerçeği daha itiraf ediyor. Onlar hep bizim arkamızda olacak. Onlar asla bizim önümüze geçemeyecek. Çünkü öncü AK Parti var. 7 Haziran'a kadar hep önde olacağız