Başbakan ilk mitingi Hakkari’de yapacak

Başbakan ilk mitingi Hakkari’de yapacak

Başbakan Davutoğlu, 7 Haziran genel seçimleri için startı 15 Nisan’da büyük bir aday tanıtım toplantısıyla verecek. İlk mitingini Hakkari’de yapacak olan Davutoğlu’nun programının yoğunluğu nedeniyle, her gün iki ayrı ilde program düzenlenecek.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, seçim startını, 15 Nisan’da Ankara’da yapılacak aday tanıtım toplantısıyla birlikte verecek. Seçim meydanlarına Hakkari’den ineceğini kamuoyuna açıklayan Başbakan Davutoğlu’nun 55 ile gitmesi planlandı.

Göreve geldiği günden itibaren partinin kongreleri nedeniyle bazı büyük ilçeler de dahil olmak üzere illeri gezen Başbakan Ahmet Davutoğlu, milletvekili adaylarının belirlenmesinin ardından seçim meydanlarında hızlı bir miting programına başlayacak. 7 Nisan’da milletvekili aday listelerinin Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) teslim edilmesine kadar olan süreçte de hafta sonu programlarıyla illeri dolaşmayı sürdürecek olan Başbakan Davutoğlu, 1-7 Nisan arasında tamamen listelere son şeklini verecek üst komisyon çalışmaları nedeniyle kampa girecek.

Bir günde üç ayrı ilde miting

YSK’ya teslim edilen listelerin kesinleşmesiyle birlikte de seçim startını 15 Nisan’da, görkemli bir aday tanıtım töreniyle birlikte verecek. İlk mitingini de, Hakkari’de yapacak. 

STK’larla toplantılar yapılacak

Davutoğlu’nun, yaklaşık iki ay sürecek kampanya boyunca 55 ilde miting yapması öngörülürken, seçim sürecinde bu illerin sayılarının artırılması söz konusu olabilecek. Her gün iki ilde miting yapması planlanan Davutoğlu’nun, bu nedenle bazı günler üç ile gidebileceği belirtildi. Davutoğlu, mitinglerin yanı sıra, sivil toplum örgütleri ve toplumsal projelere ilişkin toplantılara da katılarak seçim çalışmalarını yoğunlaştıracak. Bugün Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Mardin’de program yapan Başbakan Davutoğlu’nun, 21 Mart Nevruz gününde de Ankara’da partinin gençlik kollarının düzenleyeceği geniş bir organizasyonda, özellikle çözüm sürecine ilişkin önemli mesajlar içeren bir konuşma yapması bekleniyor.