Başbakan: HDP'ye yapılan saldırı...

Başbakan: HDP'ye yapılan saldırı...

Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Karaman mitinginde halkı hitap etti.

- Adana HDP İl Başkanlığı ve Mersin'de ilçe başkanlığına yapılan saldırıları en şiddetli şekilde kınıyoruz. Türkiye'de herhangi bir siyasi partiye yapılan saldırı, bütün siyasi partilere yapılmıştır. 

- AK Parti Genel Başkanı olarak, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olarak söylüyorum; kim seçim kampanyasına şiddet bulaştırırsa, kim seçim kampanyasında herhangi bir şekilde şiddete yönelik bir çağrıda bulunursa, bunun karşısında en önce AK Parti duracak. 

"NET TALİMAT VERDİM"

- İçişleri Bakanımızla görüştüm. Gerekli bilgileri aldım. Bu bilgilerden hareketle net bir talimat da verdim, 'Arkasında kim varsa bu saldırıların çıkarın, müsebbipleri için gereken her türlü takibatı yapın.

"KİMSE HÜKÜMETİ SUÇLAYICI BİR TAVRA GİRMEMELİ"

- HDP, MHP, CHP tüm parti liderlerine, parti teşkilatlarına çağrıda bulunuyorum. Kim yaparsa yapsın şiddetin karşısında kararlı olmaya devam edelim.Bu saldırılar hükümeti suçlayacak niteliğe dönüşürse buna da izin veremeyiz. Kimse hükümeti suçlayıcı tutuma girmemelidir.

"ÇARK ETTİLER"

- Bu seçime giderken başka oyunun içine girdiler. Meydan okudum. Eğer seçimi kaybedersek bırakırız, siz bırakmaya hazır mısınız dedik. Çark ettiler. Kılıçdaroğlu 'Eski oyumu çıkaramazsam bırakırım' diyor. Eski oyun neydi ki? Bahçeli, 'Oyum düşmezse bırakmam' diyor. Yüzde 13, yüzde 14 ile millete iktidar ümidi verebilir misin? HDP Eş Başkanı, 'Barajı geçmezsem' diyor. Bizde başarı da başarısızlıkta benimdir, gereğini yaparım diyorum. Arkalarında da dördüncü paralel çete. Ak Parti'yi iktidar yapar mıyız? Siyaset meydanında 1 doğru 4 yanlışı götürür.