Başbakan: Haçlı İttifakı İle Karşı Karşıyayız

Başbakan: Haçlı İttifakı İle Karşı Karşıyayız

Başbakan, Bursa mitinginde, "Bazı liderler çıkıp garip konuşuyor. 'İsrail kendini savunuyor' diyor. 240 ölü var orada Haçlı ittifakı ile karşı karşıyayız." dedi.

Gündeme dair açıklamalar yapan Başbakan, "Bakın İsrail operasyona başladı. Çoğu kadın ve çocuk 240 sivili katletti. Bakın bazı Dünya liderleri çıkıp garip açıklamalar yapıyor. Kendini koruyor diyor. Haçlı ittifakı ile karşı karşıyayız. Diğer taraftan Malezya uçağı düşürüldü. 180'den fazla Hollandalı öldü. Güçlüyüm diye uçak vuracaksın böyle bir şey olur mu? Nerede bu dünya barışı." dedi.
 
"NEDEN SUSUYORSUNUZ?" İSYANI
 
Başbakan, "Ey Ab neden susuyorsun? Filistin'de insanlık ölüyor neden susuyorsun? Mısır'da, Irak'ta sustun. Filistin'de de mi susacaksın? Ey BM, Ey İnsan Hakları Mahkemesi Filistinli kadın kadın değil mi? Neden susuyorsunuz neden?"
 
"HAÇLI İTTİFAKI İLE KARŞI KARŞIYAYIZ"
 
Başbakan, "Dünyada bazı liderler acayip garip konuşmalar yapıyor. Çıkıyor bir tanesi diyor ki "İsrail savunma hakkını kullanıyor" Nasıl bir savunma hakkı ki bunlardan kimse ölmüyor müslümanlardan 240 ölü var. Yeni bir Haçlı İttifakıyla karşı karşıyayız. Batı'ya sesleniyorum. Bu dürüst bir yaklaşım değil. İnanıyorum ki yarın sizi de vuracaktır bu yaklaşım." şeklinde konuştu
 
İŞTE BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN BURSA'DA YAPTIĞI AÇIKLAMALARDAN SATIRBAŞLARI:
 
"Bursa'da sizlerle muhabbet ettik, istişare ettik. 30 Mart'ta Bursa sandığa gitti kendisine yakışanı yaptı. Rabbim kardeşliğimizi daim eylesin. Rabbim Bursa ve Türkiye'yi bütün kötülüklerden muhafaza eylesin.
 
"İLK SEÇİLMİŞ C.BAŞKANI OLACAĞIM"
 
12 yıl Türkiye'ye Başbakan olarak hizmet etme şerefine nail oldum. 81 vilayete 77 milyon kardeşimize ulaşmanın mücadelesini verdim. Türkiye'yi büyütmenin gayreti içinde oldum. Şimdi yeni bir makamda ülkeme milletime bayrağımıza hizmet vermek için kutlu bir yola çıktık. 10 Ağustos'ta sizler takdir ederseniz T.C'nin halk oylarıyla seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı olacağım.
 
"10 AGUSTOS'DA GEREKEN CEVABI VERMEYE HAZIR MISINIZ?"
 
2007'de meclis kendi cumhurbaşkanını çıkarmaya hazırlanırken bu CHP sorun çıkardı. 367 diye bir kural uydurup hukuku çiğnediler. Ne yaptık? Önce 22 Temmuz seçimleriyle size geldik ardından anayasa halk oylamasıyla size geldik. Genel seçimlerde siz yüzde 47 ile Ak Parti dediniz. Cumhurbaşkanlığı seçimlerindenki krizleri sizler artık tarihe havale ettiniz. 10 Ağustos'ta artık kararı siz veriyorsunuz. Halk anlamaz halkın aklı bu işlere yetmez dediler. Ama biz ne dedik 'Halk herşeyin en iyisini bilir.' Cumhurbaşkanını halkın seçmesine karşı çıkan CHP şimdi oy istiyor. CHP hangi yüzle halkın karşısına geleceksin? Bunlarda yüz yok ki. CHP'ye,MHP'ye, HDP'ye gönül veren kardeşlerim 10 Ağustos'ta gereken cevabı vermeye hazır mıyız? Bunlar Sabah başka akşam başkadır. Hiç bir zaman dürüst olmadılar, ilkeli siyaset yapmadılar.
 
"BUNLAR KARANLIKTAN BESLENİYOR"
 
Bunlar eski Türkiye'nin karanlığından besleniyorlar. Yeni Türkiye'nin aydınlığından korkuyorlar. Bakın günlerce çalıştılar çatı adayı araştırdılar. Çıka çıka paralel bir aday çıktı. Pensilvanya'ya yaranmaya çalışıyorlar. Dışarıdan birileri bu adayı bu iki partiye dayattılar. Parti yönetimine dayattılar ama tabanına dayatamazlar.
 
"O KOLTUKLARDA OTURAMAYACAKLAR"
 
Bu CHP’nin genel müdürünü, geçenlerde bir kanalda sahurda yayınlanan rahmetli Savaş Ay’ın onunla yaptığı röportajı gördünüz değil mi. Adama soruyor Savaş Ay adam sırıtıyor. Üzülmesi gereken yerde sırıtıyor. 3 yaşında yavrunun kolu kesiliyor adamın umurunda değil. 3 koyun teslim edin inan kaybeder. “Şimdi tıpış tıpış sandığa gidip bu adaya oy vereceksiniz” diyor. Kendi seçmenini adete koyun yerine koyuyor. MHP, CHP ve diğer partilerin seçmenleri koyun olmadıklarını gösterecekler. Bu partilerin yöneticileri çok zor durumdalar. 10 Ağustos’ta kaybederlerse o koltuklarda oturamayacaklar.
 
"TIPIŞ TIPIŞ GELECEKLER"
 
MHP genel başkanı velev ki “Erdoğan Cumhurbaşkanı seçilirse görüşmeyeceğiz” dedi. Şimdiden seçimin sonucu kabul etmiş durumda
 
CHP ne diyordu. Eşi başörtülü bir cumhurbaşkanının resepsiyonuna gitmeyiz diyordu. Sayın Gül Cumhurbaşkanı oldu, tıpış tıpış gittiler. Aynı masada gelip oturdular. Bunlarda yalan çok. 12 Haziran seçimlerini ardından “Meclis’e gelmeyeceğiz” dediler. Ne oldu. Tıpış tıpış geldiler.” Yemin etmeyeceğiz” dediler. Tıpış tıpış ettiler. MHP genel başkanı da eğer o koltukta oturursa tıpış tıpış görüşecek.
 
"PATLATIN SANDIKLARI"
 
Kardeşlerim Bursa 2007'deki halk oylamasında bize yüzde 67 ile destek verdi. 10 Ağustos'ta sandıklarda en yüksek şekilde oyları patlatmasını bekliyoruz. Karşımda iki tane aday var bunların bu ülkede esamesi nedir? Ne emekleri var? Bunlar IMF'ye borçlandılar biz geldik ve bu borcu sıfırladık şimdi de onlara 5 milyar dolar borç veriyoruz.
 
"HERKES SUSAR BİZ SUSMAYIZ"
 
Terör devleti İsrail günlerdir Gazze'yi bombalıyordu. Dün kara harekatına başladı. Ortadoğu'daki bu insanlık dışı saldırı devam ederken dünya susuyor, İslam dünyası susuyor. Bizim de sesimizi yükseltmemizden birileri bir hayli rahatsız. İsiyorlar ki biz de susalım. Ama biz Türkiye Cumhuriyeti'yiz herkes susar biz susmayız.
 
"HAÇLI İTTİFAKI İLE KARŞI KARŞIYAYIZ"
 
Dünyada bazı liderler acayip garip konuşmalar yapıyor. Çıkıyor bir tanesi diyor ki "İsrail savunma hakkını kullanıyor" Nasıl bir savunma hakkı ki bunlardan kimse ölmüyor müslümanlardan 240 ölü var. Yeni bir Haçlı İttifakıyla karşı karşıyayız. Batı'ya sesleniyorum. Bu dürüst bir yaklaşım değil. İnanıyorum ki yarın sizi de vuracaktır bu yaklaşım
 
MALEZYA UÇAĞI ÜZERİNDEN YÜKLENDİ
 
İşte bakın Ukrayna üzerinden giden uçak vuruluyor. Bakın dün Malezya uçağı Ukrayna hava sahası üzerinde vuruldu ve ilginçtir ki bu uçakta 180'e yakın Hollandalı vatandaş vardı. Hani barışınız?
 
İşte bunlar istediğim gibi vururum diyenlerden. Biz de diyoruz ki siz bu gücünüzü bir yere kadar kullanabilirsiniz. Bütün tuzakların üstünde bir tuzak var o da sizi vuracak.
 
"TEK CESUR SÖZLERİ YOK"
 
Pensilvanya'nın içerideki uşakları bizim İsrail'e ses çıkarmamızdan rahatsız. Bunlar İsrail destekli bir hareket olarak gidiyorlar. CHP Genel Müdür İsrail'e tek söz söyledi mi? İcazeti yok. MHP adayı aynı şekilde. Filistin için tek bir cesur söz söyledi mi?
 
"ONA ARKADAŞLARIM CEVABI VERECEK"
 
Adaylarına bakın anca ortada top çeviriyor. Milletin değil başka çevrelerin adayı olursanız işte böyle olursunuz. Şimdi bu adam bayramdan sonra sesini yükseltecekmiş, arkadaşlarım gereken cevabı ona ozaman vercektir.
 
HOPA OLAYLARI
 
Artvin Hopa'da Filistin'e yardımlar yapmış yardım vakfına alçaklar saldırı düzenlediler. Bu CHP, MHP onların monşer adayı ağızlarını açmadılar. Bunlar nasipsiz. Bize susmak yakışmaz.
 
KÜÇÜK DEVLETLER KORKAR SUSAR BİZ KÜÇÜK DEĞİLİZ
 
Küçük devletler korkarlar susarlar. Biz küçük değiliz. Ey Ab neden susuyorsunuz? Filistin'de insanlık onuru ölüyor neden susuyorsunuz? BM'ye soruyorum daha ne kadar susacaksınız? İnsan hakları örgütleri daha ne kadar 3 maymunu oynayacaksınız? Filistinli çocuklar çocuk değil mi? Kadınlar kadın değil mi? İsrailli bir kadın milletvekili çıktı. Kadınlık adına rezalet. Ne diyor? Bütün Filistinli anneler ölmeli. Dünyadan bir tepki duydunuz mu? Dünya seyretse biz seyretmeyeceğiz. İslam ülkeleri sırtını dönse de biz dönmeyeceğiz. Elimizle dilimizle bir şey yapamasak Hakka haykırmaya devam edeceğiz."