Başbakan: Gün imtihan günüdür

Başbakan: Gün imtihan günüdür

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Yakup Kılıç Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Elazığ il kongresinde konuşma yaptı.

Geçen sene MİT tırlarına, Haleplilere, Bayırbucak Türkmenlerine yardım götüren tırlara operasyon yapıldığında Kılıçdaroğlu, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni ve kurumlarını dünyaya şikayet etti. Bakıyorsunuz şimdi, o paralelci yapıların diliyle MİT'e saldırıyor. Bakıyorsunuz aynı dille Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni, hükümetimizi, demokrasimizi tahrip etmeye çalışıyor. Gün, imtihan günüdür. Herkes yaptıklarının ve bu ülkede demokrasiye yönelik tavırlarının hesabını da görecek, demokrasi yanında yer aldığında mükafatını da görecek."

Davutoğlu, 6-7 Ekim'de yaşanan olayalara ilişkin, "Bir daha hiçbir vandal, hiçbir eşkıya, hiçbir terörist Türkiye'nin şehirlerini bu hale getiremeyecek çünkü kamu düzeni de dahil olmak üzere her tedbiri devletimiz, hükümetimiz alıyor" dedi.

DAVUTOĞLU ELAZIĞDA AÇILIŞLARA KATILDI

Davutoğlu, Elazığ programı kapsamında, otel açılışı ile bir televizyon kanalının uydu yayınına başlaması dolayısıyla düzenlenen programa katıldı.

Eşi Sare Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile Elazığ'da otel açılışına katılan Davutoğlu, sadece Türkiye'nin değil, dünyanın önemli turizm merkezlerinden biri haline geleceğine inandıkları Harput'un, Elazığ'ın ihtiyacını karşılamak üzere hizmete açılan tesisin kente kazandırılmasına öncülük edenleri tebrik etti.

Davutoğlu, "Allah hayırlı, mübarek eylesin, Allah güzel misafirliklerle burada güzel birliktelikleri daim eylesin" dedi.

Kurdele keserek otelin açılışını gerçekleştiren Davutoğlu, daha sonra eşi Sare Davutoğlu'yla otelin yakınlarındaki Kanal 23 binası önüne gitti.

Kanalın uydu yayınına başlaması dolayısıyla düzenlenen programa katılan Davutoğlu, civardaki apartmanlarda oturanların tezahüratlarıyla karşılandı.

Balkonlardan kendisini alkışlayanları selamlayan Başbakan Davutoğlu, vatandaşlara seslenerek, "Değerli kardeşlerim hepinizi muhabbetle selamlıyorum. Eğer kongremizde bekleyen olmasaydı tek tek evlerinizde ziyaret edip sizinle kucaklaşacaktım. Çok teşekkür ediyorum. Allah razı olsun" diye konuştu.

Başbakan Davutoğlu, Kanal 23'ün Elazığ medyasına hayırlı olması ve iyi haberler vermesi dilekleriyle kurdeleyi kesti. Eşi Sare Davutoğlu'yla parti otobüsüne binen Başbakan Davutoğlu, otobüsten halkı selamladı. 

(AA)