Başbakan Erdoğan'ın odasına Böcek yerleştirenBulundu

Başbakan Erdoğan'ın odasına Böcek yerleştirenBulundu

Başbakan Erdoğan'ın prizindeki böceklerle ilgili rapor tamamlandı!

Başbakanlık Teftiş Kurulu, Başbakan Erdoğan'ın, Başbakanlık Resmi Konutu ve Keçiören'deki evinde priz içerisine yerleştirilen dinleme cihazlarıyla ilgili soruşturmasında son aşamaya geldi. Detaylı ve kapsamlı bir çalışma yürüten Teftiş Kurulu, konuya ilişkin bir de rapor hazırladı. Başbakanlık Teftiş Kurulu müfettişleri Başbakan Erdoğan'ın bir televizyon programında açıklamasıyla Türkiye'nin gündemine oturan dinleme cihazlarının Resmi Konut ve Keçiören'deki evine Erdoğan'ın ameliyat geçirdiği 2011 Kasım ayında koyulduğu bilgisini teyit etti. Müfettişler, 2011 yılı boyunca Başbakanlık Koruma'da görev yapan tüm emniyet ve MİT personelinin ifadesini aldı.
 
PRİZDE 1 AY KALDI
 
Müfettişler, kağıt inceliğindeki cihazların dinleme amaçlı ne kadar kaldığını ise TÜBİTAK'dan alınan raporla belgeledi. Böceklerin üzerindeki silikondan yaşlanma sürelerine bakan TÜBİTAK, prizden elektrik alan cihazların 1 ay süreyle aktif olduğu tespit etti.
 
SIR GİBİ SAKLANIYOR?
 
Alınan ifadeler ışığında böceği koyduğu ileri sürülen kişiye de raporda yer verildi. Raporun tamamlanmasının ardından sır gibi saklanan ismin savcılığa bildirileceği öğrenildi. Başbakanlık raporunun Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın halihazırda yürüttüğü böcek soruşturmasını da etkilemesi bekleniyor.
 
Böceklerin ilettiği seslerin nerede dinlendiği ise tespit edilemedi. Müfettişlerin, dinleme kayıtlarının düştüğü yeri de bulamamasında böceklerin bulunduğu tarihin üzerinden 2 yılı aşkın bir zaman geçmesi etkili oldu. Mobil olarak aktarılan dinlemenin nerede kaydedildiğinin geriye dönük bulunmasının teknolojik olarak zor olduğu kaydedildi. Kayıtların nereye düştüğü tespit edilemediği için böcekle ilgili uluslararası bir bağlantıya ulaşılamadı.