Başbakan Erdoğan'ı da dinlemişler...

Başbakan Erdoğan'ı da dinlemişler...

Bir yıldır hazırlık yapılan soruşturma kapsamında

Bir yıldır hazırlık yapılan soruşturma kapsamında birçok dinleme kararı alındığı öğrenildi. Başbakan Erdoğan'ın bakanlarla yaptığı konuşmaların da yasa dışı dinlendiği belirtildi. Operasyonun hedefinde İsrail'in, İran ile ticarette aracı olarak suçladıkları Halkbank'ın da bulunması ve Başbakan Erdoğan'ın da dinlenmesi 'Bu olayın arkasında İsrail mi var?' sorusunu akıllara getirdi.
Yenişafak'ın haberine göre, soruşturma kapsamında, bakanların oğullarını dinlemek için alınan izinle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın telefonlarının da dinlendiği iddia ediliyor. Operasyonun bir yıldan bu yana devam ettiği bildirilirken soruşturmayı yürüten savcılık dışında hiçbir makama bilgi verilmediği öğrenildi. İstanbul Valisi, Cumhuriyet Başsavcısı ve Emniyet Müdürü'nün soruşturmadan haberi yoktu.
 
BAKANLAR BASINDAN ÖĞRENDİ
 
Bakanlar dahi operasyonu basından öğrendi. Operasyonla ilgili 3 ayrı soruşturma yürütülüyor. Rıza Sarraf, Mustafa Demir ve iki bakanın çocuğuyla ilgili iki soruşturmaya Savcı Celal Kara bakıyor. Kara, Ergenekon Soruşturmasını başlatan İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Zekeriya Öz'ün başında bulunduğu büroda görevli bulunuyor. Ali Ağaoğlu ile ilgili soruşturmanın ise memur suçlarına bakan Savcı Mehmet Yüzgeç tarafından takip edileceği öğrenildi.
 
DİNLEME SKANDALININ ARKASINDA İSRAİL Mİ VAR?
 
İsrail lobisi AIPAC’ın bir süredir, Türkiye aleyhine kampanya başlatarak İran ile ticarette aracı olarak suçladıkları Halkbank’ı hedef almıştı. Yaşanan bu gelişmelerin ardından dünkü operasyona Halkbankası'nın dahil edilmesi 'dinleme skandalının arkasında İsrail mi var?' sorusunu akıllara getirdi.
 
"OPERASYONUN ODAĞINDA HALK BANKASI VAR"
 
Star gazetesi yazarı Dr. Cemil Ertem Aktüel'e yaptığı açıklamada, operasyonun odağında Halkbankası'nın olduğunu ileri sürdü. 
 
Ertem, operasyonun asıl hedefinin İran-Türkiye arasındaki finansal ilişkiler olduğunu belirterek "Bu operasyonun belkemiği Halkbankası'dır. Dolayısıyla hükümete yöneliktir" dedi.
 
Ekonomist, gazeteci, yazar Dr. Cemil Ertem, operasyonun perde arkasını Aktuel.com.tr'ye anlattı. Ertem, operasyon ile ilgili şu önemli tespitlerde bulundu: "Operasyon çok uzun bir süredir devam eden Türkiye ve İran arasındaki ekonomik ilişkilere yöneliktir. Bu ilişkileri yürüten bir kamu bankası olan Halkbankası ise bu operasyonun belkemiğidir. Bana göre bu operasyon hükümete ve direk asıl olarak Halkbankasına yöneliktir ve diğer her şey de ayrıntıdır. Nedeni ise çok açık; İran'dan aldığımız doğalgazın parası Halkbankası'nın İran'daki hesabına yatıyor. İran da bu parayla altın alıp Türkiye'ye ihraç ediyor."
 
"OPERASYON 2010'DA REUTERS'IN O HABERLERİYLE BAŞLADI"
 
Dr. Ertem, bu operasyona, Reuters'in 2010 yılından bu yana yaptığı yayınlarla start verildiğini belirterek, şöyle konuştu: "Bu bir yolsuzluksa ve savcılar bunu ortaya çıkarmışlarsa ne mutlu bize. Ama operasyon 2010'dan beri devam eden bir süreç ve bu süreç Reuters'ın Türkiye-İran arasındaki anlaşmanın haberleriyle başladı."