Başbakan Erdoğan'a öyle bir sarıldı ki!

Başbakan Erdoğan'a öyle bir sarıldı ki!

AK Parti grup toplantısının ardından yan yana gelen Gaziantepli 2.33 metre boyundaki Ramazan Akgiyik ile Başbakan Erdoğan ilginç görüntüler oluşturdu.

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında konuştu. Erdoğan, çıkışta kendisini bekleyen Gaziantepli 2.33 metre boyundaki Ramazan Akgiyik ile sohbet ederek iş talebini dinledi. Uzun boylu olan Akgiyik ile Erdoğan'ın yanyana gelmesi ilginç görüntüler oluşturdu.

UZUN ADAMIN HAYATI FİLM GİBİ

Başbakan Erdoğan ile AK Parti Grup Toplantısı'nda sohbet eden ve iş isteyen 2.33 santim boyundaki Ramazan Karagiyik'in hayatı, Türk filmlerini aratmıyor. Sultan Köse'den sonra Türkiye'nin en uzun ikinci adamı olan Karagiyik, 6 yaşına geldiğinde boyu 1.70'e ulaştı. Bu gidişata son vermek için küçük yaşta doktorlar ameliyat olmasına karar verdi. Ancak Karagiyik, hatalı ameliyat yüzünden gözlerini kaybetti. 

EĞİTİMİNE ENGEL OLDU 
İlkokulda, yaşıtlarının neredeyse üç katı boya sahip olan Ramazan'ın bu sorunu gün geçtikçe büyüdü ve eğitimini devam ettirmesine de engel oldu. Kıyafet ve 55.5 numara olan ayaklarına ayakkabı bulmakta zorluk çeken Karagiyik, bir süre önce de ellerinde sinir sıkışması sorunu yaşamaya başlayınca Medicana International Ankara Hastanesi'ne başvurdu. Hastane, tüm sıkıntılarına rağmen hayat dolu bir genç olan Karagiyik'in tüm tedavilerini üstlendi. 

Karagiyik'in babası Mehmet Karagiyik, “Biz erken davrandık ancak ameliyat tam sonuç vermeyince oğlumun boyu 2 metre 33 santime kadar uzadı. Son bir yıldır artık boyu uzamıyor. Ama son olarak vücudunda sinir sıkışması sorunu yaşadı” dedi. 

“TÜM TEDAVİLERİNİ ÜSTLENDİK” 
Medicana International Ankara Hastanesi Ortopedi, Travmatoloji ve El Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Şadan Ay, Karagiyik'in rahatsızlığının hipofiz bezinin çok fazla miktarda büyüme hormonu salgılamasından kaynaklanan akromegali olduğunu belirtti. Bunun ender görüldüğünü ve her hekimin kariyerinde bu tür hastalara son derece az rastladığını söyleyen Ay, “Ramazan, bize bir süre önce elinde sinir sıkışması sorunuyla başvurdu. Gözleri görmediği için eli gözleri oluyor, ellerini kaybetmemesi gerek. Sağ dirsek ve avuç içi için yaptığımız ameliyatlar son derece başarılı geçti. Bundan sonra da hastamızın her sıkıntısı hastanemizde çözülecek” dedi.