Başbakan Erdoğan'a büyük destek

Başbakan Erdoğan'a büyük destek

Afyonkarahisar, Şanlıurfa, Şırnak, Uşak, Mardin ve Kilis'te çeşitli sivil toplum kuruluşları, Başbakan Erdoğan'a destek amacıyla etkinlikler düzenledi.

Afyonkarahisar'da 34 sivil toplum kuruluşunun oluşturduğu Afyonkarahisar Sivil Toplum Platformu, "Afyon Milli İradeye Sahip Çıkıyor" yürüyüşü düzenlendi.
 
İmaret Camisi önünde toplanan yaklaşık 4 bin kişilik grup, Anıtpark'a kadar yürüdü.
 
Platform adına açıklama yapan Memur-Sen İl Temsilcisi Abdullah Çelik, son aylarda yaşanan gelişmelerin Türkiye'ye büyük zararlar verdiğini gördüklerini söyledi.
 
Şanlıurfa'dan Erdoğan'a destek
 
Şanlıurfa'da da bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri, İstanbul merkezli operasyonla ilgili Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve hükümete destek verdi.
 
Ahmet Bahçıvan İş Merkezi önünde bir araya gelen grup adına ortak basın açıklamasını okuyan Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı İbrahim Coşkun, millet iradesine sahip çıkmak için bir araya geldiklerini söyledi.
 
Şırnaklı kadınlardan Kürtçe mevlit
 
Geleceğe Işık Saçan Şırnak Kadın Derneği üyelerinden oluşan 50 kadın, dernek binasında bir araya gelerek Başbakan Erdoğan'a destek için Kürtçe mevlit okutup basın açıklaması yaptı.  
 
Dernek Başkanı Hatice Atan, açıklamasında "17 Aralık operasyonu Türkiye'nin demokrasisine, milletin seçtiği Başbakana karşı girişilmiş örgütlü bir operasyondur" dedi.
 
Uşak'ta basın açıklaması
 
Uşak'ta ise 26 sivil toplum kuruluşu tarafından oluşturulan Milli İradeye Saygı Platformu üyeleri, Türkiye üzerinde oynanan oyuna izin vermeyeceklerini belirterek, sandıkla gelenin sandıkla gitmesi gerektiğini açıkladı.
 
MÜSİAD Uşak Şube Başkanı Nuri Arslan, platform adına yaptığı açıklamada, siyasi ve toplumsal iradenin, dışarıdan ve içeriden sinsi ve planlı bir saldırıyla karşı karşı olduğunu kaydetti.
 
Mardin'den dualı destek
 
Mardin'de 43 sivil toplum kuruluşunun oluşturduğu Mardin Sivil Toplum Kuruluşları Platformu ile kanaat önderleri Vali Ozan Caddesi'nde gerçekleştirdikleri basın açıklaması ile Başbakan Erdoğan'a destek verdi ve dua etti.
 
Platform sözcüsü Mustafa Aydın, grup adına yaptığı açıklamada, siyasi ve ekonomik istikrarı sağlayan güçlü bir Türkiye'de muktedir bir hükümetin olmasını büyük bir imkan olarak gördüklerini söyledi.
 
Kilis'te "Ülkemize sahip çıkıyoruz" etkinliği
 
Kilis'te "Ülkemize sahip çıkıyoruz" sloganı çerçevesinde bir araya gelen 30 sivil toplum örgütünün oluşturduğu Kilis Sivil Dayanışma Platformu, İstanbul merkezli operasyonu protesto etti.
 
Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen platform üyeleri, Başbakan Erdoğan'a destek mesajı verdi.
 
Platform sözcüsü Mehmet Merkepçioğlu, burada yaptığı konuşmada, Türkiye ve millet iradesine sahip çıkma sorumluluğunun gereği olarak küresel operasyona ve bu kapsamda yaşananlara dikkat çekmek istediklerini belirtti.