Başbakan Erdoğan Manisa'da Konuştu

Başbakan Erdoğan Manisa'da Konuştu

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Manisa Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde coşkulu kalabalığa hitap ediyor...

Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları;

-Ey şehzadelerin şehri Manisa, sizi yürekten selamlıyorum ey Manisa... Sen Osmanlı Cihan padişahlarını bağrından çıkarmış şehirsin Manisa, Sen Türkiye'nin gururusun Manisa. Seninle iftihar ediyoruz Manisa. Manisalı çiftçi, sanayici ve üretici kardeşimiz seninle iftihar ediyoruz.

-Manisa bugün farklı. Manisa bugün iradesini, demokrasisine farklı çıkıyor. Gittiğimiz her şehirde coşkuyla karşılaşıyoruz. Dün Adana'dan ve Antalya'dan sizlere selamlar var. Aynen Manisa gibi coşkuyu oradalarda da gördük. Halkım Başbakanına sahip çıkıyor, halkım iktidarına sahip çıkıyor. Köylüm, çiftçim, esnafım iktidarına sahip çıkıyor. Çünkü çok sömürüldüler. MHP ne çektirdi sizlere. Benim çiftçimi sömüren bu MHP zihniyeti değilmiydi? Yüzde 59 faiz nire yüzde 5 nire. 

KİRLİ İTTİFAK, KİRLİ İŞLER VAR

-Milli irade üzerinde oyun oynanıyor. Kirli ittifaklar var. Kirli işler var. Bunları bozacaksınız. Bu seçim alışılmış bir yerel seçim değil adeta bir genel seçim yaşıyoruz. 

TÜRKİYE BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETTİ

 

-Türkiye'nin büyüyen ekonomisi birilerini rahatsız etti. Barışcı, kucaklayıcı dış politikası birilerini rahatsız etti. Kardeşlerim bakınız burada şunu sormak zorundayım.Biz göreve geldiğmizde milli gelir 230 milyar dolardı. Şimdi 820 milyar dolar. Kardeşlerim soruyorum. Yolsuzlukların olduğu bir iktidarda bunu nasıl artıracaksınız.

TÜRKİYE'NİN BORCU YOK, BORÇ VERİYORUZ

-MHP'ye gönül vermiş, CHP'ye gönül vermiş kardeşlerime sesleniyorum. IMF 23,5 milyar dolar borç vardı. Ödedik ödedik geçen 14 Mayıs'ta sıfırladık. Türkiye'nin IMF'ye borcu yok. Bizden borç istiyor bizde veririz dedik. Bunlar milliyetçi dimi. Sevsinler bunların milliyetçiliğini. Merkez Bankası'nın kasasında 27,5 milyar dolar vardı. Şimdi 128 milyar dolar var. 

-İşçi ve memurdan zorunlu tasarruf adı altında 13,5 katrilyon para kestiler. TürkiyeCumhuriyeti'nin 100 lirasının 73 lirası borçtu. Şimdi 100 liranın 35 lirası borç. Aradaki fark milletin cebinde kalıyor. 

ÇÖZÜM SÜRECİNİ BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETTİ

-En çok da çözüm süreci birilerini rahatsız etti. Ölümlerin durması, kanın durması gözyaşının durması birilerini rahatsız etti. 

BİRİLERİ ABLA OLMUŞ KAPI KAPI DOLAŞIYOR

-Birileri abla olmuş. Sizin de kapılarınıza geldiler mi? Yalan yanlış anlattılar mı? Geçenlerde Hatay tarafından bir eve geldiler teyzem ne kadar güzel cevaplarını verdi. Bunlara sadece bir şey söyleyin. Sizin hocanız başörtülü kızlarımızın başörtüsünü açmaya çalışan bir hocadır defolun deyin. (Vur vur inlesin, Pensilvanya dinlesin sesleri yükseliyor) Artık benim vatandaşım adresi biliyor. 

YAKAYI ELE VERDİLER, HESAP SORACAĞIZ

-Yurtlardan öğrencileri atıyorsunuz. Hani siz hayırseverdiniz? Aldığınız o zekat paralarını nereye harcadınız. O aldığınız kurbanlıkları nereye harcadınız? Siz ne zamandan beri CHP ile kol kola oldunuz. Mesele Türkiye'de ve Manisa'da oyları düşürmek. Ama başarılı olamayacaksınız. Sizin tuzağınız varsa Allah'ın da tuzağı var. Bizim ablalarımız, abilerimiz burada. Bizim abilerimiz 30 Mart'ta sandıkları patlatacak. Aileri böldüler. Milleti parçaladılar. Yalan yanlış gazeteler basıp evlere dağıtıyorlar. Bunun adı casusluktur. Yakayı ele verdiler. Bedelini ağır ödeyecekler. İnlerine gireceğiz dedik ve giriyoruz. Biz bu ülkeyi sokakta bulmadık.

-

Kaynak: Haber7