Başbakan Erdoğan: İhanetle Karşı Karşıyayız

Başbakan Erdoğan: İhanetle Karşı Karşıyayız

Başbakan Erdoğan medya temsilcileriyle bir araya geldi ve önemli açıklamalarda bulundu.

Başbakan Erdoğan medya temsilcileriyle bir araya geldiği toplantıda paralel örgüte ve muhalafete yüklendi. 17 Aralık darbe girişimini boşa çıkardıklarını ve hain örgüte gerekli cevabı hukuk çerçevesinde 30 Mart'tan sonra vereceklerini söyledi. MHP ve CHP'ye de seslenen Erdoğan,  eğer ben birinci parti olmazsam siyaseti bırakırım siz bırakaca mısınız" dedi.

İşte Erdoğan'ın o konuşması:

2000'li yılların başında yerel medya sayısı 2 bin civarındaydı. 2013 yılında iki katına çıkmıştı. Hükümetimize yönelik art niyetli ithamlara rağmen bizim zamanımızda nasıl arttığı ortadadır.  11 yıl öncesi yazılı ve görsel basında yerel medya ne durumda rakamlar çok açık ve nettir.

"DEVLETİN MAHREM KONUŞMALARI DİNLENMİŞ"

Trajlara ve medya çalışan sayısına baktığımızda her şey ortadadır. İnternet kullanıcıları 34 milyona ulaştı. Gazete satışı arttı. İnternetin bu kadar yaygınlaşmasına rağmen gazete satışı 4.5 milyondur. Siyasetin üzerindeki vesayeti kaldırırken medya üzerindeki vesyati de kaldırdık. Şu an medyada olan özgürlük 12 yıl önce hayal bile edilemiyordu. İngiltere'dehaber yapmak adına telefon dinlediler. Bundan dolayı 50 gazeteci tutuklandı ve bazıları mahkum oldu. Hiç kimse gazeteciler tutuklandı demedi. Bizim yaşadığımıza bakın bir de bunlara bakın. Bazı internet siteleri hukuksuz olarak tapeleri, dinlemeleri yayınlıyorlar. Bunlar yasal değildir. Türkiye'de kurallar ihlal edilmiştir. Hiçbir başbakanını dinleyemezsiniz. Cumhurbaşkanını dineleyemezsiniz. Savcı mahrem konuşmaları dinlemiştir. Bu savcılar anayasayı ihall etmiştir.

CHP GENEL BAŞKANI ANAYASA SUÇU İŞLEDİ

CHP Genel Başkanı da anayasayı ihlal edilmiştir. Kriptolu telefonlar dinlendi. Sesler üzerine montaj, kurgular yapılmıştır. Çok vahim bir skandalla karşı karşıyayız. Bir ihanet ile karşı karşıyayız.

Selam adlı bir örgüt uydurulmuş 3 yıl boyunca binlerce kişi dinlenmiş. Ülkenin başbakanı, cumhurbaşkanı dinlenmiş.

Putin ile konuştum. Dünkü konuşmayı da bu adamlar geçmişte keyfice dinlenmiş. Enerji bakanımız çok mahrem konuşmalar yapıyor. Enerji bakanımızın konuşmaları, pazarlıklarının sızması Türkiye'ye maliyeti ne olur biliyor musunuz? Bazı ihaleler iptal ediliyor. İhale dışı kalan yöneticilerle ben görüşme yaparım. Ülkeye menfaati 200 milyon dolar.

ÖZGÜRLÜKLER ANAYASAYI İHLAL EDEMEZ

Bu paralel yapı böyle ihanetin içinde. İnternete düzenleme getireceğiz dediğimiz de hükümet interneti kısıtlayacak. diyorlar.

Özgürlükler anayasayı ihlal edemez. Özgürlük hiç kimseye birilerini dinleme yetkisi vermez. Bu dinlemeleri servis etmek gayri ahlakidir.

Dünyada hiçbir din iki kişi arasındaki konuşmayı üçüncü kişilerin bilmesin. Görüntüler de var. Aile maheremiyetini  bile görüntülediler. Ahlaksız işlere imza atıyorlar. Ben böyle bir interneti kabul etmiyorum.

Bu paralel yapının mensupları bu kadar ahlaksız. Kriptolu telefonları üretenler tarafından dinlemişler bunları kopyalayıp ele geçirdiler. Bu dinelemeler örgüt adına ve bunları kullanan devletler tarafından yapıldı.

"ELLERİNDE NE VARSA DÖKSÜNLER"

Bir de bu yapı dini bir yapıymış. Ben imam- hatip mezunuyum. Dini az çok bilirim. Devlete sızacaksınız. Tehditle haraç toplayacaksınız. İşadamına gidiyorlar bize şu yurdu yapacaksın, bize şu kadar yardım yapacaksın diye tehdit ediyorlar. Hiçbir dinde böyle bir alçaklık yok. Ellerinde ne varsa döksünler.

İstedikleri montajı yapsın piyasaya sürsünler. Milletimiz de bunlara prim vermiyor. Meydanlar her şeyi anlatıyor. 22 Şubat'ta Sivas'ta ilk mitingimizi yaptık. 14 mitingde tarihi mitingler oldu.

BAHÇELİ'YE MİTİNG DAVETİ

Türkiye'nin 81 vilayetini gezmiş bir genel başkanım. Hiç görmediğim kalabalığı gördüm. Bu kalabalığa montaj diyenleri mitingimize davet ediyoruz.

Hiç beğenmediğim şey; bindirilmiş kıtalardır. Ben bunu yasaklamışım. Reel kalabalığı görmek için. Anketler yoluyla yalan söyleyenleri de 30 Mart gecesi görmek istiyorum.

"BİRİNCİ ÇIKMAZSAM SİYASETİ BIRAKIRIM"

Bir siyasi parti birinciliğe oynamaz mı? Benim partim birinci çıkmazsa ben siyaseti bırakmaya razıyım.  CHP ve MHP'nin genel başkanları bunu başarabilir mi? Bunlar böyle bir şey diyebilir mi?

CHP'nin genel başkanı 3-4 yıldır orda. MHP'ninki ise kaç yıldır orada? Bunlar iktidara gelemez. Bunlar hakaret siyaseti yaparlar. Mİlletimiz meselenin rüşvet olmadığı darbe olduğunu biliyor.

Boğaza karşı viski içip Anadolu'yu değerlendirenler 200 yıldır anlamadılar. Manşet atarsak, montaj servis edersek bunlar AK Parti'den soğur diyorlar.

Dün de Adalet Bakanımla benim konuşmamı yayınladılar. Bugün de malum medyada çıkmış neden kendileri konu. Bundan daha doğal ne olabilir?

PİJAMAYLA BAŞBAKAN KARŞILADIKLARI GÜNLERİ ÖZLEDİLER

Bunlar pijamayla başbakan karşılamış, istediklerini almış tipler. İstediklerini alamıyorlar bundan rahatsızlar. Bunlar bu milleti aptal yerine koydular ve kaybettiller.

Bir insan okuma yazma bilmeyebilir ama bu insanın kal gözü açıktır ve kimsenin görmediğini görür.

12 yılda her şey çok değişti. Yaptığımız işlerden rahatsız oldular. Eski Türkiye'yi yeniden getirmek için bir sürü tezgah tertiplendi.

Darbeler, komplolar düzenlendi hamdolsun hukuk çerçevesinde bunları bertaraf ettik. 17 Aralık'ta son darbe girişimi gerçekleşti.

"DARBE GİRİŞİMİ DUVARA TOSLAMIŞTIR"

Bazı STK'lar, örgütler, eski Türkiye'yi özleyen tüm müttefikler bir araya geldi. Son bir saldırı düzenlediler. 17 Aralık darbe girişimi aldığımız tedbirler neticesinde duvara toslamıştır.

"ÇOK PİS İŞLER ORTAYA ÇIKACAK"

Bu darbe girişimini boşa çıkardık. 30 Mart'ta halkımız buna gerekli cevabı verecektir. Biz de bunun için çalışma başlattık bunların hesabını verecekler. Ortaya çok pis işler çıkacak.

Kurban paralarından, banka işlerine, tehditler, ajanlık faaliyetleri. Tüm bu kirli işler ortaya çıkacak ve hesabı sorulacak.

Gezi'de 12 ağaç bahane edilerek Türkiye'nin ekonomisi, iktidarı, millet iradesi tehlikeye düştü. 12 ağaç için neler yapıldı bu ülkede. Bu iktidar döneminde dikilen ağaçlar ortadadır.

"BİZ HEP ÇEVRECİYİZ"

Erdoğan çevrecidir. Ta Belediye başkanlığı döneminde. Kızılay meydanında yapılan tahribatlar ortada. Belediye başkanımız bilerek yapmıyor. Bunun vatan severlikle ne alakası var. Ağaç diye yola çıkıp ağaçları yıkacaksın. Dozerle kaldırımları sökeceksin.

İnönü Stadı'dan dozeri kaçırıp kaldırımları söktüler. 17 Aralık darbe girişiminde de aynı şeyi yaptılar ama Allah'ın izniyle ülkemizi koruduk.

"CHP VE PARALEL YAPI ORTAK ÇALIŞIYOR"

Biz isterdik ki; siyaset bu olaya karşı olsun ama şu CHP'ye bakın bir tane projesi var mı? Uydurma ses kayıtlarına sığınmış. CHP tarihinde olduğu gibi bu darbeye de destek vermiştir.

MHP paralel yapıyla beraber hareket etmeye başladı. CHP ve paralel yapı ortak çalışıyorlar.

Bu örgütün lideri Savaş Ay'la yaptığı röportajda "Cebrail parti kursa oy vermem" diyen adam şimdi neler yapıyorlar. Bunlar bize beddua seansları düzenliyorlar. Sığındıkları şeye bak; Peygamber de beddua edermiş.

"BİZE BEDDUA SEANSLARI DÜZENLİYORLAR"

Hatta Allah da beddua edermiş. Bu şerden hayır doğacaktır. Türkiye'deki son çetede deşifre olmuştur. Türkiye'nin 2023 hedeflerine bir adım daha yaklaşmıştır.

Bu seçimlerdeki sloganımız: Büyük medeniyet yolunda insan, şehir demokrasi

Hedef ne? Modern şehirler. Ekonomimiz çok iyi bir sınav verdi. Ocak-Şubat rakamları ortada. Türkiye istihdamda da Türkiye 1. sırada. Şu anda böyle bir noktaya geldik. Artış hamdolsun devam ediyor.

Çözüm süreci çok iyi gidiyor. 30 yıldan sonra acı haber almıyor. Türkiye daha istikrarlı büyüyecek. Şehirlerimizde kardeşliğin bu kadar arttığı bir dönem olmamış. 77 milyonun bir ve beraber olduğu bir Türkiye inşaa ediyoruz.

Yeni Türkiye'de herkesin sorunlarını çok çabuk çözülecek. Yerel medya yeni Türkiye'den yana oldu. Size de desteğimiz devam edecek. Şehirlerinize bizlerden selam götürün.