Başbakan Erdoğan Batman'da Konuştu

Başbakan Erdoğan Batman'da Konuştu

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Batman'da valilik önünde düzenlenen mitingde konuşuyor...

İdeoloji insanın karnını doyurmuyor, Eserlereihtiyacımız var. Hizmetkar olan belediyelereihtiyacımız var. Batman eski Türkiye'nin acılarını çok yakından yaşadı. Eski Türkiye'de yasaklar vardı. Türküler yasaktı, şarkılar yasaktı. Annenin evladıyla kendi dilinde konuşması yasaktı. Olağanüstü hal vardı. Eski Türkiye'de yasakların yanında yoksulluk vardı. Siz bize yetki verdiniz. 12 yol boyunca 77 milyonun kardeşliğini pekiştirmek için çalıştık. Anlamsız ne kadar yasak varsa kaldırdık. Ana dil üzerindeki yasaklara kaldırdık.

GÜNEYDOĞU'DA ARTIK HUZUR VAR

-Yasakları kaldırmakla yetinmedik, farklı dil ve lehçelerin konuşulmasını sağladık. Seçim propaganda yasaklarını kaldırdık. Olağanüstü kaldırın yeter diyordu Güneydoğu ve biz kaldırdık. Onunla yetinmedik. Eski Türkiye'de canlar gidiyordu. Biz yeni Türkiye'de acıyı dindirdik. Gözyaşlarını sona erdirdik. Batman'dan acı haberler gelmiyor. Batman'a acı haberler gelmiyor. Batman'da artık kepenkler kapanmıyor. Sokaklarımızda huzur var. İlçe ve köylerimizde artık huzur var.

ÇÖZÜM SÜRECİNİ SİZLER KORUYACAKSINIZ

-Her ilimizde çözüm sürecinin başlattığı baharı gördük. Barış ve huzur ortamında daha güzel şeyler yaşayacağız. Bu süreç korunursa kardeşlik ortamı ve huzur iklimi devam edecek. Bu süreci bizler kadar sizler koruyacaksınız. Sizler taşınıdınız bu günlere. Daha ileri seviyelere taşımanızı rica ediyorum. 

TÜRKİYE HEP BİRLİKTE TÜRKİYE OLUYOR

-77 milyonu 10 yıllık belediye başkanlığım ve geçmişimde, şimdi de hep birlikte kucakladım. Biz bu terörü çözeceğiz dedik. Gerekirse baldıran zehiri içer yine de bu işi çözeriz dedik. Siz bize nasıl dua ettiyseniz. Kayseri, Konya, Çankırı bütün illerimiz dua etti ve destek verdi. Türkiye kucaklaşıyor ve helalleşiyor. Türkiye kardeş oluyor ve hep birlikte Türkiye oluyor. 

BERABERLİĞİMİZDEN RAHATSIZ OLANLAR VAR

-Kardeşlerim Batman'a, Güneydoğu'ya huzurun ve barışın gelmesini istemeyenler var. Türkiye'ye barış gelmesini istemeyenler var. Beraberliğimizden ciddi biçimde rahatsız olanlar var. BDP bundan rahatsız oluyor. Türkiye'yi bir bütün olarak kucaklayamayanlar süreçten rahatsız.

BDP BATMAN'IN YÜZÜNE BAKMIYOR 

-Ben otobüsle gelirken yolların bozukluğundan dolayı içim acıdı. Dedim burada hangi belediye var? BDP var dediler. E geçen dönemde bunlar vardı. Niçin bunlar Batman'ın yüzüne bakmıyor. Şehirlerarası yollar nasıl? Biz dertliyiz dertli, biz aşığız size. Biz sizlere efendi değil, hizmetkar olmaya geldik. 

BATMAN'IN YEREL KADERİNİ DEĞİŞTİRECEĞİZ

BDP diyor ki: "Biz Kürtlerin temsilciyiz". Elinde silahla dağlarda dolaşmaktan başka ne yaptınız? Bu ülkede barışın teminatı biziz. Barış elde silahla olmaz, tatlı dille, hizmetle olur. Bunun için reformları yaptık. Biz tüm Türkiye'yi kucaklıyoruz. Biz hep birlikte Türkiye'yiz. 30 Mart'ta inşallah Batman'ın yerel kaderini değiştireceğiz. 30 Mart'ta kapı kapı dolaşmaya var mısınız? Bu işi siz bitireceksiniz inşallah. CHP'yi hiç konuşmama gerek yok. MHP ise şehitleri istismar ediyor

OYUNLARA GELMEYİN

Pensilvan'yanın burada da temsilcileri var mı? Ablalar ve abiler kapılarınızı çalıyor mu? Aman ha bunlara gereken dersi verin. Utanmıyor musun deyin. Senin hocan başınızı açın diyen fetva verdi deyin. Defol deyin. Size başka oyunlar da oynayabilir. Pusulaya AK Parti'nin altını evet mühürü ile birlikte Esma yazın diyorlar oyu geçersiz kılmak için. Aman bu oyuna gelmeyin. Sadece AK Parti'nin altına evet mühürünü vurun. 

PENSİLVANYA İYİCE ÇİZGİYİ DAĞITTI

Pensilvanya'daki zat Hazreti Cebrail parti kursa ona da oy vermem diyor. İyice çizgiyi dağıttı. Bizde bir kere meleklere iman diye birşey vardır.

ZALİMLER İÇİN YAŞASIN CEHENNEM

Niye bizim kızlarımızı başı açık, başı örtülü diye ayırdılar bundan dolayı ağlayan yavrular vardı. Ben hastanede yatarken yanıma ağlayan kızlar geldi. Başları kapalı olduğu için okuldan atılmışlar. Psikiyatrik tedavi görüyorlar. Bunları yapanlar için, Said Nursi ne diyor: 'Zalimler için yaşasın cehennem'. İşte bizde öyle diyoruz.