Başbakan Davutoğlu'ndan KOBİ'lere Müjde

Başbakan Davutoğlu'ndan KOBİ'lere Müjde

Ankara'da düzenlenen KOSGEB ödül törenine katılan Başbakan Ahmet Davutoğlu, KOBİ'lere 5 yeni müjde verdi. İşte Davutoğlu'nun KOSGEB'deki o konuşması;

 Ankara'da düzenlenen  ödül töreninde yaptığı konuşmada; lerimize teşekkürü bir borç biliyoruz bu katkılarınızdan dolayı. Bu açıdan kobilerimizin güçlendirilmesi için atılacak her adım ülkenin sosyal barışını da destekleylen bir adım olacak ve bu da bizim için kobiler bizim ekonomik gündemimizin en önemli maddelerinden biridir. Açıkladığımız paketlere baktığınızda hemen her birinde kobilere atıf vardır. Bütün bu alanlarda kobilerimiz hem temel hedef kitlemizdir hem de dayandığımız en önemli sosyo ekonomik zemindir. Sizlere güveniyoruz. Türkiye'nin 2023 hedeflerine ancak sizin katkılarınızla ulaşacağını biliyoruz.

TÜRKİYE'YE BÜYÜK GÜVEN VAR

Küresel kriz aşılacaksa buna en büyük katkıyı yapacak olan kobilerdir. Kobiler Tütrkiye'nin G-20 dönem başkanlığının ana temasını oluşturuyor. Küresel ekonominin krizinin aşılması için kobilerin ana dayanak olduğunu her yerde dile getiriyoruz. Geçtiğimiz hafta içinde Paris, Berlin, Brüksel, Londra ve Zürih'te görüşmeler yaptık. Siyasal ve sosyal gündem özellikle Davos'ta yaptığımız görüşmelerin ana maddesi ekonomi idi. Londra'da çok sayıda yatırımcı ile bir günde 11 ayrı finans kuruluşu ve yatırımcılarla toplantılar yaptık. Gördüğüm husus şu Türk ekonomisine olağanüstü bir güven var. Son gelen bütün istatistikler kalkınmanın hızlanarak devam edeceğine, enflasyon ve faizin düşeceğine yaygın bir kanaat ile Türkiye'ye güven ve mutabakat var.