Başbakan Davutoğlu'ndan Flaş Açıklamalar

Başbakan Davutoğlu'ndan Flaş Açıklamalar

Yunan sahil güvenlik ekipleri tarafından biri kadına ait gövdesinden ayrılmış, iki insan başı bulundu. Bulunan insan başlarının kaçaklara ait olduğu sanılırken, soruşturmanın sürdüğü öğrenildi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ak Parti'nin Tekirdağ İl Kongresi'nde konuştu. Paris'te 12 kişinin ölümüne neden olan silahlı saldırıya uğrayan Charlie Kebdo'nun yayınladığı ve Hz. Muhammed'in yer aldığı karikatüre yönelik konuşan Davutoğlu, Biz dünyanın neresinde olursa olsun teröre karşı olduk. Her türlü basın özgürlüğü teminat altındadır. Ama Hz. Muhammed'e hakarete izin vermeyiz." dedi. 

Öte yandan Başbakan Davutoğlu, Cumhuriyet Gazetesi ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik ise "Cumhuriyet Gazetesi Peygamber Efendimiz'e hakaret eden karikatürü bastığında yanında Kılıçdaroğlu vardı, cumhur yoktu." ifadelerini kullandı.

Başbakan ayrıca CHP'ye yönelik "Kendi milletvekili Kılıçdaroğlu'na paralel çete ile CHP'nin ilişkini sordu Kılıçdaroğlu'ndan hala ses yok. Kapalı kapılar ardından Türk demokrasisine karşı bu paralel çeteyle ne planladınız? Çıkın açıklayın." eleştirisinde bulundu.

Davutoğlu'nun açıklamalarından öne çıkan satır başları şöyle;

12 yıl içinde demokrasinin oturması için çok büyük mücadeleler verdik. Hem değerlerimizi koruyacağız hem de AB'ye üyelik yolunda kararlı yürüyüşümüzü devam ettireceğiz. Türkiye Avrupa tarihinin bir parçasıdır ve Avrupa'nın geleceğinin de bir parçası olacaktır. 

Biz dünyanın neresinde olursa olsun teröre karşı olduk. Her türlü basın özgürlüğü teminat altındadır. Ama Hz. Muhammed'e hakarete izin vermeyiz. 

Türkiye Cumhuriyeti nevzuhur, konjonktürel bir devlet değildir. Kökünde Selçuklu, Osmanlı vardır, evladı fatihan vardır. 

Nasıl hepimizin yüreği Bosna Hersek ile birlikte atmıştı şimdi de yüreğimiz Suriye, Kudüs ile birlikte atıyor.

Berlin'de Fatih Camii'ni yakanlar gelsinler Rumeli tarihinden ders alsınlar. 

Tekirdağ'ın her bir köşesine gidecek 27 Mayıs'ta asılan Başbakanımızı ve 12 yıldır süren özgürlük destanımızı anlatacaksınız.

CHP'YE YÖNELİK: TÜRK DEMOKRASİSİNE KARŞI BU PARALEL ÇETEYLE NE PLANLADINIZ? ÇIKIN AÇIKLAYIN

Biz gönülden, yürekten zihinle ve emekle cumhuriyetçiyiz, özgürlüğe sahip çıkmayanlar cumhuriyetçi olamaz. Darbelerin ya önünde ya arkasında hep CHP oldu. Kendi milletvekili Kılıçdaroğlu'na paralel çete ile CHP'nin ilişkini sordu Kılıçdaroğlu'ndan hala ses yok. Kapalı kapılar ardından Türk demokrasisine karşı bu paralel çeteyle ne planladınız? Çıkın açıklayın. 

Hem Cumhuriyetçilik iddiasında bulunacaksınız, hem de dinimizi istismar eden hayır hasenat peşinde olan vatandaşlarımızın iyi niyetini istismar ederek, Türkiye'de bürokrasi üzerinden darbe yapmak isteyen bir çeteyle beraber hareket edeceksiniz. İşte bunların cumhuriyetçiliği bu kadar.

CHP'li seçmen kardeşlerime sesleniyorum. 27 Mart'ta benim odamı dinleyen bir çeteyle Kılıçdaroğlu'nun yan yana olmasını içinize sindiriyor musunuz? 

Cumhuriyet Gazetesi Peygamber Efendimiz'e hakaret eden karikatürü bastığında yanında Kılıçdaroğlu vardı, cumhur yoktu. 

Uluslararası kınamalardan çekinmeden söylüyoruz. Cumhuriyet cumhurla buluşan bir zihniyettir. Ak Parti kadroları cumhuriyet aşığı olduğumuz için kendi adayımızı çıkardık ve cumhurbaşkanı yaptık. 

CHP ve MHP kendi içinden bir aday çıkaramadı. MHP bilir ki, milliyetçilik sadece onun adındadır. Milliyetçi olmak için söylediği sözü Türkiye'nin her yerinde söylemesi gerekir. 

"CUMHURİYETÇİLİK NUTUK MESELESİ DEĞİLDİR, İNANÇ, İRADE MESELESİDİR"

Türkiye'de gerçek cumhuriyetçilik Ak Parti kadrolarının savunduğu bir idealdir. Gerçek milliyetçilik vatana hizmet ile uluslararası itibarı artırma çabası ile Ak Parti kadrolarındadır. Cumhuriyetçilik nutuk meselesi değildir, inanç, irade meselesidir.

1999'da deprem sonrası günlerce Adapazarı'na ulaşamayan devletin yerine Van Depremi'nde 1 yıl sonra 20 bin konutla yeni bir şehir inşa eden Türkiye Cumhuriyeti devleti aldı. 

Şimdi proje başlıyor, 2023'te Türkiye semalarında patentli milli savaş uçağı uçacak. 

Esnaflarımıza bir yıl faizsiz kredi veriyoruz. Yazarkasa kırılan Türkiye'den esnafımızla kucaklaştığımız Türkiye'ye ulaştık. 

Memur maaşlarını ödeyemeyen bir Türkiye'den evladı olan her anneye altını veren bir Türkiye'ye geldik. 

Biz cumhurun nüfusunu artırarak ekonomik kalkınmayı hedefliyoruz. 

PİRİNÇTE KDV MÜJDESİ

Çiftçilere desteğin yüzde 50 artırılacağını açıklayan Davutoğlu, Trakya'da GAP benzeri bir proje yapılacağını söyledi. Davutoğlu, mazot desteğini yüzde 5 artırdıklarını açıklarken, pirincin KDV oranını yüzde 8'den yüzde 1'e düşürdüklerini belirtti.

İşte Davutoğlu'nun çiftçiye verdiği müjdeler:

- Çiftçilerimize desteği yüzde 50 artırıyoruz. Şimdi Tekirdağ'da TRAGEV gelişim projesi başlatıyoruz. GAP benzeri projeyi gündeme alıyoruz. Sadece Türkiye değil bütün Avrupa'nın en bereketli tarım halkası haline getireceğiz.

-Soya, Kanolada dönüm başına ilave desteğini 15 TL'ye yükseltiyoruz. Mazot desteği de yüzde 5 artacak. 10 milyar TL yatırım yapılacak.

- Naipköy Barajı'nı bu sene sonunda tamamlayacağız.

- Trakya'yı yeşilin ve bereketin merkezi yapacağız.

- Trakya'da 8,5 milyon adet fidan diktik. 8-10 ağacın taşınması sebebiyle Türkiye'yi kaosa sürüklemek isteyenler gelsin burayı seyretsinler.

- Son olarak en önemli müjdeyi veriyorum. Önümüzdeki Bakanlar Kurulu'na götüreceğiz. Pirincin KDV oranını yüzde 8'den yüzde 1'e indiriyoruz.