Başbakan Davutoğlu Yunanistan'da Konuştu

Başbakan Davutoğlu Yunanistan'da Konuştu

Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Yunanistan Başbakanı Andonis Samaras'ın katılımıyla, Türkiye-Yunanistan Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi 3. Toplantısı yapıldı. İki lider, aile fotoğrafı çekimine katıldıktan sonra ortak basın toplantısı düzenledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Yunanistan Başbakanı Andonis Samaras ile ortak basın toplantısında konuştu. Başbakan Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları şöyle:

Doğu Akdeniz'deki sorun çözüldüğünde enerji konusunda birlikte çalışacağız.

İki halkta, Ankara'da Atina'da, kaygı duymamalı. İki halkın menfaatine olan yeni bir dönemi açmaya kararlıyız. Pozitif görüşmeler yaptık.

Yunanistan'ın AB konusunda Türkiye'ye verdiği destek konusunda müteşekkiriz. Yunanistan her zeminde, Türkiye'nin AB üyeliğini desteklediğini ifade ediyor. Yeni fasılların açılması konusunda Yunanistan'ın öncülük yapmasını ümit ediyoruz.

Ülkelerimizdeki azınlıklar kesinlikle dostluk köprülerimizdir. Dün hem Batı Trakyalı soydaşlarımız ve hem de Türkiye'den Yunanistan'a göç etmiş Rum dostlarımızla görüştüm.

G20 dönem başkanlığını bu hafta üstlendik. Yunanistan'ın görüşleri konusunda fikirlerini alıp, G20 zirvesinde gündeme getireceğiz.

Yunanistan'ın ekonomik sıkıntıları aşarak, geleceğe yürüyeceğine inanıyoruz