Başbakan Davutoğlu: Sefere Hazır Mısınız

Başbakan Davutoğlu: Sefere Hazır Mısınız

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmut Davutoğlu, AK Parti 5. Olağan Kongresi'nde konuştu.

Ak yüreklerini Türkiye’nin yürekleriyle buluşturan dava arkadaşlarım hoş geldiniz. Bir tek şeyi söylemek için geldiniz, biz biriz, beraberiz ve hep birlikte Türkiye’yiz. Siz ki bu zor zamanda Türkiye’de sanki olağanüstü bir durum varmış gibi, kriz çıkarmaya çalışanlara karşı Türkiye’nin her yerden Ankara’ya aktınız. Anadolu’dan Rumeli’ye giden atalarınız gibi, büyük fethe yürüyen dedeleriniz gibi geldiniz. Hoş geldiniz, sefalar getirdiniz." "Böyle zor zamanlarda Ak bayrağı, al bayrağı yüceltmekten gurur duyuyoruz. Varlığınızla varlığımız pekiştirdiniz. Allah sesimizi gür eylesin, bastığımız toprağı kadim eylesin. Vatanın birliği için hiç korkmadan cesaretle şer odaklarına, terör odakların yürüyen yiğitler gibi o emanetlere güç vermeye geldiniz.

"HUZUR İÇİN YÜRÜYORUZ"

7 Haziran sonrası çok kriz çıkarılmaya çalışıldı. Bir anda PKK’sı, DEAŞ’I dışardaki odaklarla birlikte düğmeye bastılar ve Ak Parti’nin kazanımlarını yerle bir etmek için harekete geçtiler. AK Parti 1 Kasım’da zafer için harekete geçiyor. AK Parti kadroları istikbal için, huzur için yürüyor.

"ÜLKEYİ PARÇALAMAK İSTEYENLERİ GÖRDÜ BU MİLLET"

"7 Haziran’dan sonra yaşananları gördük. Kimlerin ülkeyi parçalamak için harekete geçtiğini gördü bu Türkiye. Bu millet kimlerin iktidardan kaçtığını gördü. Biz dik durduk cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan gibi hep dik durduk. En zor şartlarda bile millet gür bir ses istediğinde işte buradayız, işte sesimiz dedik. Şimdi sizler bu mevcudiyetle buradayız diyorsunuz. 1 Kasım’da AK Parti bayrağını dikiyor muyuz. Şehitlerim emanetlerini ayakta tutacak mıyız. Bu gençler onurlu bir gelecek sağlayacak mıyız. Sefere hazır mısınız? Menzili görüyor musunuz? 1 Kasım’da hep beraber milli irade diyecek miyiz."