Başbakan Davutoğlu: Adli soruştuma başladı

Başbakan Davutoğlu: Adli soruştuma başladı

Başbakan Davutoğlu, "Bir taraftan zamanla yarışılıyor. Ama su yoğunluğu dolayısıyla ilerlemekte de zorluklarla karşılaşılıyor. Her halukarda elimizden gelen bütün çabayla bütün kurumlarımızla gece gündüz çalışmaktayız. İşçi yakınlarıyla da görüştüm. Her b

Başbakan Davutoğlu, "Bir taraftan zamanla yarışılıyor. Ama su yoğunluğu dolayısıyla ilerlemekte de zorluklarla karşılaşılıyor. Her halukarda elimizden gelen bütün çabayla bütün kurumlarımızla gece gündüz çalışmaktayız. İşçi yakınlarıyla da görüştüm. Her birinin acısını, üzüntüsünü, hüznünü paylaşıyoruz" dedi.

Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları:

Bu kazanın oluş şekli bütün detayıyla incelenecek

İşletme veya herhangi bir kurumun ihmali varsa kesinlikle hesabı sorulur.  Bu kazanın oluş şekli bütün detayıyla incelenecek. Her bir işveren, madenciyi kendi evladı, kardeşi olarak görüp onların çalışma şartlarını düzenlemelidir.

Adli soruştuma başladı

Davutoğlu, Ermenek'teki maden kazasıyla ilgili adli soruşturmanın başladığını belirterek, "Su boşaltıldığı zaman kazanın gerekçeleri ortaya çıkacak. Herhangi bir şekilde işletmenin ya da herhangi bir kurumun bir ihmali varsa kesinlikle bunun hesabı sorulur. Kimsenin, şu veya bu gerekçeyle bir soruşturmadan azade olacağı, bigane kalacağı gibi bir kanaat sahibi olmaması icap eder" dedi.

"Madenlerimizin modernizasyondan geçirilmesi lazım" 

Maalesef birçok madenimizde çok eskiden beri devam eden çalışmalar olduğu için yeterli teknolojik altyapı sağlanamamış görünüyor. Teknolojik yenilenme de dahil olmak üzere madenlerimizin süratle modernizasyondan geçirilmesi lazım"