Başbakan: Bu İşi Hakkı İdamdır

Başbakan: Bu İşi Hakkı İdamdır

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan çocuk cinayetleri hakkındaki bir soru üzerine çok önemli açıklamalarda bulundu. Başbakan, idam cezasına yeşil ışık yaktı.

Başbakan Erdoğan, cuma namazını konutununbulunduğu Subayevleri'ndeki Aksa Camiinde kıldı.

Namaz çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Erdoğan "Çalışmamız var.Adalet Bakanlığı'mızın çalışması var. Bu olaylar adeta idamlık olaylar. İdam gelmese dahi bu cezaların çok çok ağırlaştırılması noktasında benim talimatım var" ifadelerini kullanırken konuyla ilgili olarak şöyle konuştu

"AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET GÜNDEMİMİZDE"

"İdam gelmese dahi bu cezaların çok çok ağırlaştırılması noktasında benim talimatım var.Ülkemizde AB süreciyle ilgili olarak idamın kaldırılması nedeniyle bizim bir sıkıntımız var ama bunun yerine ağırlaştırılmış müebbete kadar düşünebilecek bir süreçtir bu. Bu tür atılan adımlar karşısında duyarsız olmak mümkün değil. arkadaşlarımız çalışıyorlar. İdam, malum sebeplerle ülkemizde yok. Ama bu olmasa dahi ağırlaştırılmış müebbet bizim gündemimizdedir."

ERDOĞAN: KARIŞTIRMAYIN O İŞLERİ

Başbakan, bir gazetecinin 'hadım'la ilgili sorusunu ise "Karıştırmayın o işleri ya. Öyle bir şey söz konusu değil. Bizim ağırlaştırılmış müebbet hapistir, arkadaşlar çalışmalarını yapıyorlar. Kanaat olarak söylüyorum, eğer AB ile ilgili idamlar kaldırılmamış olsa, bu işlerin karşılığı idamdır." şeklinde cevapladı.