Başbakan Afyon kampında konuştu

Başbakan Afyon kampında konuştu

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan...

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, NG Güral Termal Otel'de gerçekleşen Afyon kampında partisinin 22. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nın açılış konuşmasını yapıyor...

Erdoğan ilk olarak Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'na kısa bir cevap verdi. Cumhurbaşkanlığı seçimi hakkında mesajlar veren Erdoğan ardından MHP ve CHP'ye hem güldüren hem düşündüren göndermede bulundu. Erdoğan, "Kendilerini geometriye verdiler. Geometriden anlasalardı Paralelle iş tutmazlardı zaten" dedi. 

"SANIRSINIZ LYS'YE HAZIRLANIYORLAR"

-Muhalefet 30 Mart'tan ders almadı, kendini sorgulamadı. Pensilvanya ile işbirliği yaptı ama yine de kaybetti. Cebiri bıraktılar, açılara başladılar. Pergel falançalışıyorlar. Kendilerini geometriye verdiler. Sanırsınız Cumhurbaşkanlığı seçimine değil LYS'ye hazırlanıyorlar. Geometri'den anlasalardı Paralelle iş tutmazlardı zaten.

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ

-Cumhurbaşkanı'nın TBMM tarafından seçilmesi 27 Mayıs darbe ürünüdürür. 3 ay sonra Cumhurbaşkanını milli irade belirleyecektir. Cumhurbaşkanı'nın halk tarafından seçilmesi hiç kimsede endişeye neden olmasın. Adayımız kim olursa olsun politikalarımız, ilkelerimiz ve yolculuğumuz hız kesmeden devam edecek. Türkiye 2023 hedeflerine doğru ilerleyecek. Adayımız kim olursa olsun çözüm süreci devam edecek. Kanın durması için verdiğimiz mücadele asla yavaşlamayacak. Milli iradenin rızasıyla gelecek bir Cumhurbaşkanı seceçeceğiz.

ADAYIMIZI AÇIKLAYACAĞIZ

-Aday tespiti için yoğun çalışmalarımıza başladık. MYK, milletvekillerimiz, başkanlarımız, kadın kollarımız ile istişarelerimiz oldu. Bugün ve yarın da devam edecek. En geç Mayıs ayının sonu veya Haziran'ın başı gibi adayımızı açıklayacağız. Kalsak da gitsek de gönlümüz hep ferah olacaktır.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından önemli başlıklar;

-27 Mayıs'ın darbe planları ne ise 12 Eylül, 28 Şubat ve 17 Aralık ile 25 Aralık planları da aynıdır. Darbeleri sadece askerler yapmaz. 17 ve 25 Aralık operasyonları 27 Mayıs'ın benzeridir. Sokağa dökülen, tahrik edilen ve eline silah verilen gençler kullanılmıştır. CHP her darbe gişiminde perde arkasında darbe görevini üstlenmiştir. Partimizin kapatılmasındaki olayın arkasında da CHP vardır. Uluslararası malum çevreler ajanları sayesinde, kuklaları sayesinde müdahaleye destek vermişlerdir. 

-28  Şubat'ta şahsımla ilgili operasyonları yapanlar aynı kişilerdi. İsimlerini vermiyorum. Tüm darbelerde belirli gazeteciler, siyasetçiler darbe girişimlerinin içine çirkin bir şekilde girdiler. Yalan, hukuksuzluk gibi her türlü eylem devreye sokuldu. 27 Mayıs 1960 müdahalesi öncesi bazı çevreler darbe gerekçelerinin oluşması için çaba gösterdi.

"KILIÇDAROĞLU ÖVE ÖVE BİTİREMİYOR"

-Hüseyin Nail Kubalı ismini CHP Genel Müdürü öve öve bitiremiyor. CHP'nin övdüğü hukuksuzluğa zemin hazırlayan isim olan Hüseyin Nail Kubalı'yı şimdi övüyorlar. T.B.M.M. Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu'nun hatırasını hatırlatıyorum. Demiş ki 'Biz onları katlettik çocuk'...

FEYZİOĞLU'NA CEVAP!

-Çıkar cübbeni siyaset yap

-Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu için geniş değerlendirmeyi yarın kapanış konuşmasında yapacağım. Neymiş Anayasa profösürüymüş. Ne olursan ol. Siyaseti çok seviyorsan çıkar cübbeni siyasete gir. Çık meydana ve kendini ispat et. Orada Cumhurbaşkanı var, Genel Kurmay Başkanı var başka şeyler konuşuyor. Danıştay başkanı 25 dakika konuşuyor. Kendisi çıkmış 1 saat konuşuyor. Tabi orada bir kısım da şak şakçılar var. Konuştukça konuşuyor bu insanlar seni dinlemek zorunda mı ya!Biz Van'da kiracılara ev vermemişiz. Biz Van'da 18 bin konut yaptık. Bunların içinde öncelikli olan ev sahiplerine konutlarını vermektir. Artan konutlarımızı da kiracı olanlara kura ile verdik. Bunun dışında kiracılardan konut sahibi olmak isteyen varsa TOKİ konutlarından sahip olabilirler. Sen nasıl hukukçusun, olayın aslı bu, konuyu bilmiyorsun ki. Biz Van'a 5 katrilyon yardım yaptık, bundan bahsetmiyorsun, utanmadan bizi yargılamaya kalkıyorsun. Böyle şey olmaz. Kafa tipi de belli zaten. Bugün bir tiyatro seyrettik Danıştay toplantısında. Danıştay başkanı dört dörtlük konuşma yaptı. Eleştirdi. Ama arkadan bu çıkıyor kalkıp 1 saat konuşuyor. Bu ne edepsizlik bu ne terbiyesizliktir. Bunların devlet protokolünden de haberi yok. 

"NE ZAMANDIR CENNETTE YER PARSELLEMEYE BAŞLADIN"

-27 Mayıs hukukçularının hepsi sonradan terfi ettirildi. Malum Menderes'e yaptıklarını bize de yapmak istiyorlar. Yargı içindeki bu zihniyetin paralel maskesi takıyor olması 27 Mayısçı olmadıklarını göstermez. Pensivanya'daki zat 12 Eylül darbeci genaralleri için 'Hızır gibi yetiştiler. Cennetlikler' demişti. Sen ne zamandır cennetten yer parsellemeye başladın.

"AMAÇLARI SOKAKLARI TERÖRİZE ETMEK" 

-27 Mayıs ve 12 Eylül öncesinde kullanılan kesim gençler oldu. 12 Eylül öncesi aynı karanlık el sağcıya, solcuya, Alevi'ye silah veriyordu. 1 Mayıs'ta CHP'li vekil olayları tahrik ederek polis gerçek mermi kullanıyor yalanını söylüyordu. Sonra gerçek ortaya çıktı mermilerin patlamamış mermi olduğu ortaya çıktı. Nelerin yaşanabileceğini nelere sebebiyet verebileceğini bilmeyecek kadar cahil bunlar. 1 Mayıs'ı tahrik etmek için elinizden geleni yaptınız. Derdiniz işçi bayramını kutlamak değil terörize eylemleri yapmak. Gerçek ortaya çıktı ama CHP'li vekilin yüzü kızarmadı. Bugünkü zat ta aynı şeyi söylüyor. Sen nasıl hukuk adamasın ya? Sizin amacınız üzüm yemek değil bağcıyı dövmek.

"ONLAR İÇİN EN İYİ GENÇ ÖLÜ GENÇ"

-Bu ülkede öyle medya kuruluşları, öyle yazarlar var ki onlar için en iyi genç ölü gençtir. Çocukları kaçırılan acılı anneler "çocuklarımızı getirin" diyorlar. Bölücü terör örgütünün böyle derdi var mı? Gidin 27 Mayıs öceki hadiselere bakın.

"BURASI MUZ CUMHURİYETİ DEĞİL"

-Malum medya, CHP'nin medyası sürekli algı operasyonları yapıyor. Bize diktatör diyor. Biz bu algı operasyonlarına izin vermeyiz. Karalamalara pabuç bırakmayız. Hadi gidin başka ülkenin cumhurbaşkanına, başbakanına, kralına yazın da görelim. Türkiye dünyada en fazla ulusal gazete ve televizyon yayını yapılan ülkelerin başında geliyor. Ama kusura bakmayın biz bu ülkenin istikrarını, güvenini sizin algı operasyonlarınıza peşkeş çekmeyiz. Burası muz cumhuriyeti değil.

"CHP'NİN CENAZE NAMAZI KILINMIŞTIR"

-18 Nisan 1960'ta CHP'nin Milli Şefi İsmet İnönü dehşet verici bir konuşma yapıyor ve adeta 27 Mayıs'ın tarihini veriyor. O konuşmasında tarihe kara leke olarak geçece konuşmasında 'Biz ihtilalden yetişen nesiliz. İhtilal meşru bir haktır' diyor. İsmet İnönü ihtilalden yetişmiş bir nesildir. İttihat ve Terakki'nin o ihtilalci ruhunu taşıyordu. CHP 100 boyunca o ihtilal ruhunu hiç kaybetmedi. Ama 30 Mart CHP'nin cenaze namazının kılındığı tarihtir. 

"TÜRKİYE'DE DARBELER DÖNEMİ BİTMİŞTİR"

İnşallah bize karşı yapılan darbe girişimleri de son darbe girişimleridir. 17 Aralık tarihimizdeki son darbe girişimidir. 30 Mart ile Türkiye'de darbeler dönemini bitmiştir. 30 Mart seçimi yüzyıllık darbe tarihini kapatmıştır. Millet sarsılmaz şekilde yönetime el koymuştur. Yeni Anayasa konusunda da asla umutsuz değildir. 

Kaynak: Haber7