Başbakan Açıkladı: Yarından İtibaren Otobüsler...

Başbakan Açıkladı: Yarından İtibaren Otobüsler...

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün açılışında konuşan Başbakan Binali Yıldırım otobüslerin artık şehre giremeyeceğini söyledi.

Açılış töreninde konuşan Başbakan Binali Yıldırımyarın hizmete girecek olan Yavuz Sultan Selim köprüsünün İstanbul trafiğini büyük ölçüde rahatlatacağını söyledi. Başbakan ayrıca köprünün yapım aşamasında gelen çarpıtma haberlere göndermede bulunarak "O gün o başlıkları atanlar bugün gelip Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü görsünler "dedi.

İSTANBUL TRAFİĞİ RAHATLAYACAK

En az 3 ay köprü için güzergahları inceledik. 4 tane güzergah inceledik. Sonunda en doğru yeri bulduk. İşte Boğaz'ın en kuzeyinde Karadeniz'in girişinde bu tarihi eseri İstanbul'a kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz.  Değerli hemşerilerim bu köprü sadece İstanbul'a hizmet etmiyor, Londra'ya kadar giden tarihi İpek Yolu'ndaki bütün yolculuklara hizmet ediyor. En güzel eserlerin başında geliyor.  Yavuz Sultan Selim Köprüsü yarın hizmete girecek. Köprünün özelliği şu; Fatih sultan Selim'den geçen bütün otobüsler, tırlar artık şehir içine giremeyecek. Hepsi Yavuz diyecek. Böylece İstanbul'un trafiği de biraz daha rahatlayacak. Ardından Osman Gazi karşılarına çıkacak sonra ver elini Bursa, İzmir. 14 yılda Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiye'ye 18 bin kilometre üzerinde yeni bölünmüş yol yaptık.

KISKANIYORLAR

Sevgili hemşerilerim, aziz İstanbullular bugün İstanbul'un çok önemli bir eserini hayata geçiriyoruz. Bununla işimiz bitmiyor, daha çok işimiz var. Sultan Fatih Mehmet gemileri karadan denize indirdi, Recep Tayyip Erdoğan da trenleri arabaları denizin altından geçirdi. Fatih'in torununa da bu yakışır. Kıskanıyorlar.Canımızla kanımızla mücadelemize devam edeceğiz. Ne bölücülere, ne darbecilere teslim etmeyeceğiz. Yavuz Sultan Selim ne diyor biz bunca meşakkate alkış uğruna katlanmadık, halis niyetimiz rızayı ilahidir.