Başbakan A Takımı'nı değiştiriyor

Başbakan A Takımı'nı değiştiriyor

Başbakan'ın ilk MKYK toplantısında gerekli görevlendirmeyi yapması bekleniyor.

AK Parti'nin yerel seçimlerde kazandığı zafer, Başbakan Erdoğan'ın partideki A Takımı'nda da revizyonu beraberinde getirdi.

AK Parti'nin 2 genel başkan yardımcısından Menderes Türel "Antalya"da, Ahmet Edip Uğur da "Balıkesir"de Büyükşehir Belediye Başkanlığı yarışını kazandı. Eski Aile Bakanı ve AK Parti MKYK üyeliği süren Fatma Şahin de Gaziantep'ten Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmeyi başardı. Üç ismin belediye başkanı olması nedeniyle, Erdoğan'ın revizyon için gerekli adımı atması bekleniyor. 

 

MKYK'DAN A TAKIMI'NA İKİ İSİM

AK Parti MKYK içinde daha önce bu görevleri üstlenmiş isimler bulunuyor. Türel'den önce Yerel Yönetimler Başkanı olan Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi'nin bu göreve tekrar getirilebileceği belirtiliyor. Hatay'da küçük bir farkla geçilen Sadullah Ergin de adaylardan biri. Daha önce Mali ve İdari İşler Başkanlığı görevini yürüten MKYK üyesi Bülent Gedikli de adı revizyon için geçenler arasında. Ayrıca, Osman Can'dan Ömer Bolat'a, Zeynep Karahan Uslu'dan Nurettin Nebati'ye kadar çeşitli isimlerin de görev üstlenebileceği kaydediliyor.