Başbakan 9 Yıl Önce Dinlenmeye Başlanmış

Başbakan 9 Yıl Önce Dinlenmeye Başlanmış

Paralel yapının, 2005'ten beri Başbakan'ı ortam dinlemesi ile takip ettiği ve çevresiyle yaptığı görüşmeleri dinlediği ortaya çıktı. Yapı, bu operasyon için yurtdışından da ekipman getirmiş

Devletin zirvesinin kullandığı kriptolu telefonlara sızan, binlerce kişiyi yasa dışı dinleyen paralel yapının bir skandalı daha ortaya çıktı. Başbakan Tayyip Erdoğan'ın ortam dinlemesi ile de izlendiği ortaya çıktı. Erdoğan'ın başbakan olduğu ilk günden bu yana dinlendiği tahmin edilirken, 2005'ten itibaren de 3 koldan takibe alındığı tespit edildi. Başbakanlık, MİT ve Emniyet, montajlı ses kayıtlarının ardından çok gizli bir çalışma başlattı. Çalışmada, Erdoğan'ın paralel yapı tarafından 9 yıldır adım adım takip edildiği ve çevresindekilerden başlayarak tüm görüşmelerinin dinlendiği ortaya çıktı. Başbakan Erdoğan'ın bu kadar yakından takip edilmesi ve paralel yapının fark edilmeden dinleme faaliyetlerine devam etmesinin güven kazanılarak sağlandığı da anlaşıldı. Buna göre paralel yapı her dönem Erdoğan'a karşı tehdit ve riskleri öne çıkararak Başbakan'a sundu. Kendileri ile ilgili her incelemeyi de AK Parti ve Başbakan'a karşı risk veya operasyon çalışması olarak sunarak kendileri için koruma kalkanı oluşturdu. 

KAYITLARI KULLANABİLİRLER 
Hukuk dışı dinlemelerden elde edilen ya da montaj ile sağlanan tapelerle algı operasyonu yürüten paralel yapının, yakın zamanda bunu devam ettirmek için ortam dinlemelerinden elde ettiği seslere de başvurabileceği belirtiliyor. Bu çerçevede paralel yapının farklı ülkelerden gizli olarak ortam dinleme ve montaj cihazları getirttiği tespit edildi. Cihazların tespiti için çalışma başlatıldı, bazı tapelerin İstanbul'da kimlere teslim edildiği konusunda da önemli bilgilere ulaşıldı. Bu arada 17 Aralık operasyonu ile gün yüzüne çıkan paralel yapının Emniyet'teki uzantılarının, silmeye ya da tahrif etmeye çalıştığı bilgileri kurtarmak için İçişleri Bakanlığı özel bir ekip kurdu. Ankara'da şimdi, Başbakan Erdoğan, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, bakanlar ve bürokratların konuşmalarından neler elde edildiğinin tespiti için yoğun bir çalışma yürütülüyor. 

PARALEL YALANA DEŞİFRE...
Başbakan Tayyip Erdoğan'ın ofisinde, kriptolu telefonun altında, priz içinde bulunan böceklerle ilgili süren soruşturmanın bir numaralı şüphelisi S.D.'nin paralel medya tarafından aklanma girişimi deşifre oldu. Bazı gazetelerde böceğin konulma tarihlerinde İstanbul'da koruma görevinde olduğu yazılan S.D.'nin o günlerde Ankara'da olduğu Teftiş Kurulu tarafından tespit edildi. Verdiği çelişkili ifadelerle şüpheleri üzerine çeken S.D.'yi ekip arkadaşlarının anlattıkları ve cep telefonu sinyal incelemeleri ele verdi. Telefon sinyal kayıtları S.D.'nin "İstanbul'daydım" dediği tarihlerde Ankara'da Başbakanlık ofisi çevresinde olduğunu ortaya koydu. 

YURTDIŞINA KAÇTI
İlk olarak SABAH'ın işaret ettiği yasadışı dinleme şüphelisi S.D. için daha önce de yine aynı çevreler tarafından soruşturmada şüpheli olarak yer almadığı söylenmiş, bakanlık yetkisi ile yurtdışında görevde olduğu vurgulanmıştı. Oysa S.D. önce sahte rapor alarak Teftiş Kurulu'na ifade vermeye yanaşmamış, ifade verdikten sonra da yurtdışına kaçmıştı. Teftiş Kurulu'nun üzerinde durduğu ikinci isim, S.D.'nin bacanağı A.T. de yine paralel medya tarafından aklanmaya çalışılmış, ancak karıştığı çete davasında çeteye yardımdan ötürü meslekten ihraç edildiği ortaya çıkmıştı.