" Başarısızlığa Mahkûm Edilen bir Darbe Girişimi"

" Başarısızlığa Mahkûm Edilen bir Darbe Girişimi"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz'a ilişkin "kontrollü darbe girişimi" iddiasını sürdürerek

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz'a ilişkin "kontrollü darbe girişimi" iddiasını sürdürerek Genelkurmay Başkanı ısrarla komisyona çağrılmadı. FETÖ iddianamesini yazan neden görevden alındı? Bu, başarısızlığa mahkum edilen bir darbe girişimi" ifadelerini kullandı. 

NTV canlı yayınında soruları yanıtlatan Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle: 

"15 Temmuz'da bir darbe girişimi oldu mu? Oldu, 248 şehidimiz var. Darbeye karşı parlamentoda grubu olan 4 parti mücadele etti. İnsanlarımız sokağa çıktı. Üzerimize düşen bu darbeyi tüm ayrıntılarıyla ortaya çıkarmak, örtbas etmek değildi.

TBMM'ye bir önerge verdik. Darbeleri araştırma komisyonu kuralım dedik. O zamanki siyasi atmosfer nedeniyle (hükümet) dayanamadılar, buna evet dediler. Siyasal iktidar darbe komisyonunu çalıştırmazsa, bizim arzu ettiğimiz kişileri komisyona davet ettirmezse, biz hükümetin samimiyetini sorgularız.


 
Genelkurmay Başkanı ısrarla komisyona çağrılmadı. FETÖ iddianamesini yazan neden görevden alındı? Hurafelerden yola çıkılarak darbe soruşturulmaz. Bir daha darbe olmasın diye bu soruları soruyorum. Bu, başarısızlığa mahkum edilen bir darbe girişimi.

Hükümet neden bu darbe girişimini kapatıyor?Darbe komisyonuna ayrıntılı dosya vereceğiz. Adil Öksüz'ün adını ilk kez ben söyledim. Soruları hükümetin yanıt vermesi için soruyorum. Adil Öksüz'ün GPS cihazını hangi kurum ithal etti? Adil Öksüz neden tutuklanmadı? Öksüz'ün adı darbe öncesi iddianamelerde geçiyor."