Barzani'ye büyük şok!

Barzani'ye büyük şok!

IRAK Kürdistan Bölgesel Yönetimi asayiş güçlerinin, Kerkük kentinde IŞİD ile petrol ticareti yaptıkları öne sürülen Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) ve Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) üyelerini gözaltına aldığı öğrenildi.

Irak Kürdistan Yönetimi Başkanı Mesut Barzani’nin lideri olduğu KDP ve Celal Talabani’nin lideri olduğu KYB’nin bazı üyelerinin, Kerkük’te IŞİD ile ham petrol ticareti ve petrol kaçakçılığı yaptıkları iddiasıyla gözaltına alındıkları öğrenildi. Kürdistan Bölgesel Yönetimi Asayiş güçlerince gözaltına alınan kişilerin Kerkük’te bazı rafinerileri kontrolünde bulunduran IŞİD mensuplarından ham petrol alarak petrol kaçakçılığı yaptıkları iddia edildi.
 
Peşmerge’nin Kerkük Operasyon Birlikleri Genel Komutanı Muhammed Hacı Mahmud da bazı KDP ve KYB yetkililerinin IŞİD ile petrol ticareti yapmak suçundan gözaltına alındığını ve adli mercilere çıkarılacaklarını doğruladı. 
 
Gözaltına alınanların sayısı ve kimliği hakkında herhangi bir açıklama yapılmazken, KDP yetkilileri gözaltına alınanlar arasında üst düzey yetkili kimsenin olmadığını belirtirken, KYB yetkilileri de benzer açıklamalar yaptı. Kürdistan Parlementosu milletvekili Heme Salih ise IŞİD ile petrol ticareti yapan kişilerin teröre finansman sağladıklarını belirterek, bu kişilerin terör yasasına göre yargılanmaları gerektiğini kaydetti.