Barzani'den Maliki'ye: Bedelini ödeyecek

Barzani'den Maliki'ye: Bedelini ödeyecek

Mesud Barzani; Irak Başbakanı Nuri el Maliki'nin, "Erbil terör gruplarının sığınma yeri oldu" açıklamasının bedelini ödeyeceğini söyledi.

Başkanlık sitesinde yer alan habere göre; Ulusal Koalisyon parti Başkanı İyad Allavi ile bir araya gelen Barzani, Maliki'nin son konuşmalarına sert tepki verdi.
Barzani, "Erbil her zaman çaresiz insanların sığınma yeri olmuştur. Maliki ise terör grupların sığınma yeri olarak nitelendiriyor. Maliki bu sözleri ya ispat eder ya da bedelini ödemeli. Irak'ın büyük bir bölümünü canı ile koruyan Peşmerge'nin kanına biraz vicdanla yaklaşılır." şeklinde konuştu.
Musul, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütün eline geçmeden 6 ay önce Maliki'yi uyardığını söyleyen Barzani, ancak Maliki'nin sözlerine kulak asmadığını ifade etti.
Şu anda Irak'ta iktidar olan kişilerin devam etmesi halinde Irak'ı parçalanmaya doğru götürdüğünü söyleyen Barzani, "Biz 2003 yılında Irak'ta mezhepçilik yapan bir iktidarın gelmemesi için elimizden geleni yaptık, ancak geçen 10 yılda bunu başaramadık. Irak'ı bu duruma getiren kişiler ve yanlış siyasi adımlar hala iktidarda kalmayı hedefliyor. Bu gibi adımlar Irak'ı parçalanmaya mahkum ediyor." dedi.