Barzani'den IŞİD'e 1,5 milyon dolar

Barzani'den IŞİD'e 1,5 milyon dolar

IŞİD'in rehin aldığı Ezidileri kurtarmak için harekete geçen Mesud Barzani örgüte fidye olarak 1.5 milyon dolar ödendiğini açıkladı.

Kürdistan Bölgesi Hükümeti Mülteci İşleri Temsilcisi Dr. Nuri Osman, IŞİD tarafından kaçırılan Şengalli Ezidi Kürtler’le ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Şimdiye kadar IŞİD tarafından kaçırılan 234 Ezidi Kürt’ün kurtarıldığını belirten Dr. Nuri Osman, bunlardan 150’sinin kadın olduğunu söyledi.
 
Kurtarılanlardan bazılarının fidye karşılığı bazılarının da farklı yöntemlerle kurtarıldığını belirten Osman, bazı kişilerin de kendi imkanlarıyla IŞİD’in elinden kurtulduğunu, kendilerinin de bu kişileri güvenli bir şekilde Kürdistan Bölgesi’ne ulaştırdıklarını kaydetti.

EZİDİLER İÇİN 1.5 MİLYON DOLAR FİDYE ÖDENDİ!
 
Dr. Nuri Osman, IŞİD’le direkt bağlantı kurmadıklarını, aracılar vasıtasıyla fidye ödendiğini, son olarak 2 kadın ile 5 erkeğin 30 bin dolar karşılığında serbest bırakıldığını sözlerine ekledi. Şimdiye kadar kurtarılan Ezidi Kürtler için 1.5 milyon dolar ödendiğini belirten yetkili, bu kişilerden 30’unun Suriye’den kurtarıldığına işaret etti.