Barzani'den Hendek ve Barikatlara Tepki

Barzani'den Hendek ve Barikatlara Tepki

Ankara'da bulunan Mesut Barzani, HDP dışındaki Kürt gruplar ve partilerle ayrı bir toplantıda buluştu. Toplantıda Hüda Par da vardı. Barzani toplantıda hendek-barikat politikalarının sadece sivil halka zarar verdiğini, bundan vazgeçilmesi gerektiğini söyl

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, Ankara’da kaldığı JW Marriott Hotel’de, aralarında HÜDA PAR heyetinin de bulunduğu Kürt partilerinin temsilcilerini kabul etti.

Toplantıya Haklar ve Özgürlükler Partisi (Hak-Par) Onursal Genel Başkanı Kemal Burkay, Kürdistan Özgürlük Partisi (PAK) Genel Başkanı Mustafa Özçelik, Kürt Demokratları Platformu (PDK Bakur) Genel Başkanı Sertaç Bucak, Katılımcı Demokrasi Partisi (KADEP) Genel Başkan Yardımcısı Yüksel Avşar, Hür Dava Partisi (Hüda – Par) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Kürdistani Parti (PAKURD) Genel Başkanı İbrahim Halil Baran ve Türkiye Kürdistan Demokrat Partisi (KDP –T) Genel Başkan Yardımcısı Cemşid Fırat katıldı.

TOPLANTIDA MUSUL VE ÇÖZÜM SÜRECİ KONUŞULDU

Mesud Barzani’nin görüşmede, IŞİD ile mücadele, Başika’ya yerleştirilen Türk askerleri, Kürdistan Bölgesi’nde yaşanan siyasi ve ekonomik kriz ile Türkiye’de yürütülen “çözüm süreci”ne ilişkin konuştuğu öğrenildi. 

Barzani, burada da Başika bölgesinde yaşanan gerginliğin çok büyütüldüğünü belirtti. Barzani, ‘Ortadoğu’da önümüzdeki evrelerde Sunni - Şii çatışmaları boy gösterebilir. Bu durum ciddi tehlike arzediyor’ dedi. 

Güneydoğu'da yaşanan hendek-barikat çatışmalarına da değinen Barzani, yaşananların sadece sivillere zarar verdiğini söyledi. Barzani, kendi hayatından şu örneği verdi: ‘Zamanında Mele Mustafa Barzani ile Rewanduz’u alabilirdik ancak babam buna izin vermedi. Mele Mustafa Barzani, ‘Alırsak, oradaki sivillere bakmamız, ihtiyaçlarını karşılamamız gerekir. Bu şekilde onlara zarar veririz’ dedi.”

Barzani, toplantıda ayrıca, Türkiye’deki “çözüm süreci”ni bazı tarafların istemediğine işaret ederek, şunlar söyledi: “Ben Enfal ve Halepçe Katliamı’nı yapanlarla bile yeri geldi el sıkıştım. Bunu Kürdistan için, Kürt halkı, halkım için yaptım. Kuzey Kürdistan’da yaşayan tüm Kürtler bunu bilmeli ve zamanı iyi okumalı. Bu yüzden çözüm sürecinde tüm Kürt partileri mutatap alınmalı ve herkes üzerine düşeni yapmalı.