Barzani'den flaş açıklama!

Barzani'den flaş açıklama!

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, yaptığı yazılı açıklamada, "Türkiye'nin rızası ve yardımıyla, ABD'nin desteği olmasaydı Peşmerge güçlerinin Kobani'ye gitmesi mümkün değildi" ifadelerini kullandı

Kürdistan Bölgesi Peşmerge Güçleri’nin  Kobani’ye destek için Türkiye'ye geçişiyle ilgili, Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani, ihtiyaç halinde Kobani’ye daha fazla güç gönderebileceklerini söyledi.
 gidecek peşmerge grubuna başarılar dileyen Başkan Barzani, Kobani’deki kardeşlerine iyi bir destek olmasını temenni ederek, “Daha fazla güç istedikleri takdirde ve şartlar el verirse, Kobani’yi korumak ve Rojava’da teröristleri hezimete uğratmak için daha fazla güç gönderebiliriz” sözleri yer aldı.

 

saldırılarla, örgütün sadece din değil aynı zaman da ırkı da hedef aldığı vurgulandı.

 
Açıklamada, Başkan Barzani’nin Kürdistan halkının  Rojava ve Kürdistan Bölgesi’nde cesurca kendini müdafaa ederek IŞİD’i hezimete uğratmasını gurur verici olarak tanımladığı belitildi.
 
Barzani’nin şu ifadeleri kaydedildi:
 
“IŞİD saldırılarına uğrayan Kobani’deki  kardeşlerimize yardım etmek ulusal bir görev oldu ancak coğrafi şartlar ve kentin teröristler tarafında kuşatılmasından dolayı doğrudan yardımları ulaştırmak imkânsız haline geldi. Bundan dolayı milletimizin dostlarıyla Kobani’nin düşmanların eline geçmemesi için çabalar sarf ettik”
 
Türkiye’nin izni ve Amerika’nın yardımı olmadan Peşmerge Güçleri’nin Kobani’ye geçmesinin  imkânsız olduğunu ifade edilen açıklamada, “Müttefiklerimiz harekete geçerek hava operasyonlarının  yanı sıra ABDsavaş uçaklarının Kürdistan Bölgesi’nin yardımlarını kente ulaştırması önemli bir adımıydı. Kobani savaşçıların bu yardımlarla IŞİD’i püskürtmesi de takdire şayandı” denildi.
 
 

Açıklamada, Başkan Barzani’nin, ABD Dışişleri Bakanı  John Kerry ile  Türkiye sınırından peşmergenin geçişi için telefonla  görüştüğü belirtildi.

 
Yapılan telefon görüşmesinde, “Kürdistan Bölgesi, Amerika ve Türkiye’nin ikili ve üçlü görüşmeleri sonucu Türkiye, sınırından peşmergenin geçişine rıza gösterdi ve Amerika da bu adımı destekledi” ifadeleri yer aldı.