Barzani'de mi Kürt Düşmanı Faşist ?

PKK’nın Suriye kolu olan PYD/YPG’yi telin etmek, bu örgütle mücadelesinde AK Parti iktidarının yanında durmak Kürt düşmanlığıymış!

Dünkü yazıma gelen tepkiler arasında böyleleri de vardı.

Zaten doğrudan doğruya PKK’yı telin ettiğimde de ‘Aha Kürt düşmanı! Aha faşist!’ diyenler oluyor.

13 Mart 2016’da Ankara’nın göbeğinde bomba patlatıp 35 masum vatandaşı katleden PKK’lı teröristlerin şu ‘gerekçeli açıklamasını’ öpüp başımın üstüne koymamı bekliyorlar herhalde:

“Türkiye’nin faşist bir çıkmaza sokulan siyasi ortamına devrimci demokratik bir müdahale yapılmıştır.”

Böyle bir vahşeti “devrimci demokratik bir müdahale” olarak niteleyebilen cenahta faşist diye anılmak iyi bir şey olsa gerek.

Yasin Börü’yü işkenceyle katlederken zevkten dört köşe olmuş halde zılgıt çekenlerin neşesini paylaşmamak Kürt düşmanlığı ise -tövbe estağfirullah- o da baş göz üstüne. (PKK vahşetini Kürtlükle özdeşleştirme hastalığından gına geldi artık)

***

Gelelim PKK’nın Suriye koluna…

Suriyeli insan hakları kuruluşları ve dahî Uluslararası Af Örgütü, PYD’yi, kontrol ettiği bölgelerde Türkmenlere ve Araplara zulmetmekle suçluyor.

Uluslararası Af Örgütü’nden Lama Fakih diyor ki: “Özerk Yönetim (PYD), sivillerin evlerini bilerek yıkarak, bazı durumlarda köyleri tamamen yakıp yerle bir ederek, sakinlerini meşru hiçbir askeri zemine dayanmadan yerinden ederek savaş suçuna tekabül eden saldırılarla otoritesini suiistimal edip uluslararası insani hukuku yüzsüzce hiçe sayıyor.” (Kaynak: aljazeera.com.tr, 13 Ekim 2015)

Buyursunlar, Uluslararası Af Örgütü’nü ve bilhassa Lama Hanım’ı da Kürt düşmanı faşist diye damgalasınlar.

Peki, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Kurucu Başkanı Mesud Barzani’ye ne diyecekler?

***

2016 senesinin nisan ayında bir grup AK Partili milletvekili ile görüşmesinde PYD’nin Kürtlere zulmünü anlatmıştı Barzani. (Evet evet, sadece Türkmenlere ve Araplara değil Kürtlere de zulmeden bir örgütten bahsediyoruz.)

Şöyle:

“PYD’nin uyguladığı baskı ve zulümden kaçan aşiret liderleri bize sığındı. Gelenler, Baas rejiminden bile bu kadar baskı ve zulüm görmediklerini dile getirdiler.” (Kaynak: tgrthaber.com.tr, 16 Nisan 2016)

Barzani de mi Kürt düşmanı faşist?

***

PYD lideri Salih Müslim’in ilim irfandan başka meşgalesi olmayan ağabeyi Mustafa Müslim’i bile -“dinci” diye- Rojava’da barındırmadılar.

Ben daha ne diyeyim?

Bu yazı toplam 1278 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar