Barzani PKK'ya Yol mu Açıyor ?

Barzani PKK'ya Yol mu Açıyor ?

Yıllardır Peşmerge kontrolünde olan Kanimasi bölgesinden geçen Cuma PKK tarafından yapılan saldırı, 'Barzani referandum sonrası PKK'ya yol mu açıyor' sorularını akıllara getirdi.

Geçtiğimiz Cuma günü Türkiye- Irak sınır hattının Çukurca İlçesi'nin karşısında yer alan Kuzey Irak'ın Kanimasi bölgesinde PKK'lı teröristler ve güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada  41 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Yahya Acar  katledildi  4 asker de yaralandı. 

HAİN SALDIRIDA DİKKAT ÇEKEN AYRINTI

Vatan Gazetesi yazarı Murat Çelik, Çukurca'daki hain saldırıda dikkat çeken ayrıntıyı bugün köşesine taşıdı.


Saldırının yapıldığı bölgenin yıllardır Peşmerge kontrolünde olduğuna dikkat çeken Çelik,yazısında  "Bu yolun güvenliği yıllardır Peşmerge tarafından sağlanıyor. Yol üzerinde, Barzani yönetimine bağlı Peşmerge güçlerinin güvenlik kontrol noktaları ve yola hakim tepelerde karakolları bulunuyor." ifadelerine yer verdi.

YILLARDIR SALDIRI OLMAMIŞTI

"Ankara’da istihbarat ve güvenlik kaynaklarının dikkat çektiği nokta şu: Peşmerge’nin denetiminde olan ve yıllardır askeri konvoyların sürekli gidip geldiği bu güzergahta, bunca yıldır TSK unsurlarına yönelik herhangi bir saldırı olmamıştı.Durum böyleyken, Kuzey Irak’taki referandumdan sadece dört gün sonra o bölgede böyle bir olayın yaşanması tesadüf olabilir mi?

PEŞMERGE BU SEFER NASIL ENGELLEYEMEDİ?

Ankara’nın Barzani yönetimine gösterdiği tepki ortadayken yaşanan bu olay, referandum kaynaklı kriz ortamında nasıl okunmalı?Senelerdir o hatta eylem yapamayan PKK, TSK konvoyuna nasıl saldırabildi?Yani senelerdir o hatta PKK’nın kan dökmesinin önüne geçebilen Peşmerge, bu defa nasıl oldu da, terör örgütünün saldırısını engelleyemedi?Bir şehit verilen, dört askerin de yaralandığı bu olay ile ilgili Ankara’da işte böyle ciddi soru işaretleri var."

KAYNAKVATAN