Barzani :Kürt Devletinin Kurulmasına Az Kaldı

Barzani :Kürt Devletinin Kurulmasına Az Kaldı

Irak Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani, bağımsızlık önündeki engellerin büyük bir bölümünün ortadan kalktığını belirtti.

Rudaw'ın haberine göre, ABD'nin Virginia eyaletinde Kürtlerle biraraya gelen Barzani, bölgede bir Kürt devleti kurulmasına yönelik soruları yanıtladı. Kürdistan ’ın bağımsızlığının doğal bir hak olduğunu ifade eden Barzani, İkinci Dünya Savaşı ’ndan sonra Kürtlerin sürekli olarak haksızlığa uğradığını söyledi.

Kürtlerin kendi iradeleri dışında bölündüklerini anlatan Barzani, " Gün be gün bağımsızlık amacına yaklaşıyoruz ve ben bunun uzak olduğunu düşünmüyorum ” dedi. Kürdistan’ın her bir parçasının kendi özel şartları bulunduğuna dikkat çeken Barzani, şöyle devam etti:
“IŞİD savaşı sonrası farklı bir durum ortaya çıkmıştır. Ben daha önce hiçbir devletin Kürt devleti sözünü duymak istediğini hatırlamıyorum. Ancak şimdi birçok ülke açıktan bizi destekliyor. Ayrıca hiçbir ülke bizim bağımsızlığımıza karşı değil. ” IŞİD'le savaş dahil hiç bir gerekçenin Kürdistan ’ın bağımsızlığı önünde engel olamayacağını vurgulayan Barzani, “Kürt milleti kendi kaderine kendisi karar verecek. Bu açıdan yaptığımız diyaloglardan ötürü mutluyuz. Engellerden kaldıysa da şu an çok azı mevcuttur ” diye konuştu.
Barzani, ABD'de yaşayan Kürtlere ise, " Çocuklarınızı okumaya teşvik edin ki kısa bir gelecekte bağımsız bir Kürdistan ’a hizmet etsinler” diye seslendi