''Barış Kartalı'' Türk ordusuna teslim edildi -video

''Barış Kartalı'' Türk ordusuna teslim edildi -video

''Barış Kartalı'' Türk ordusuna teslim edildi -video

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Barış Kartalı'nın teslim töreninde açıklamalar yaptı.

ORDUNUN GÖZÜ OLACAK

Törende konuşan Başbakan Erdoğan, Türk ordusunun gökyüzünde gözü olacak olan Türkiye'nin ilk havadan kontrol ve istihbarat uçağını bugün ordunun envanterine kattıklarını belirterek, ''Biz kendi mühendislerimize güvendik. ATAK helikopterlerimizin üretimine başladık. Bugün de genel maksat helikopterleriyle ilgili 3.5 milyar dolarlıkbir adım attık. 109 helikopter TSK'ya kavuşacak. İnsansız hava araçlarımız geliştirme aşamalarını tamamlandı. Milli uydularımızı fırlatıyoruz. Milli tasarım uçağımız HÜRKUŞ gökyüzüyle buluştu. Kendilerine olan güveni boşa çıkarmadığı için bu süreçte sorumluluk üstlenen herkese şükranlarımı sunuyorum. 2023'te savunma sanayi alanında dışa bağımlılığımızı yüzde 100'e yakın oranda ortadan kaldırmayı düşünüyoruz. '' dedi.

 

KİMSEYE MUHTAÇ OLMAYACAĞIZ

Erdoğan, uçakların çalkantılı bir dönemde orduya katılmasını da çok ama çok önemli bulduğunu ifade ederek, ''Barış kartalı hava savunmamıza önemli katkıda bulunacak. Hava sahamıza karşı tehlikede erken uyarı olacak. Bu süreçte elde edilen teknolojik birikim ülkemize fayda sağlayacak. Tüm bu çalışmalarla gayemiz zorlu coğrafyamızda ortaya çıkan savunma noktasında askerimizi kimseye muhtaç etmemektir.'' diye konuştu.

GURUR DUYULACAK BİR GÜN

Erdoğan'ın konuşmasının ardından kürsüye gelen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ise, böyle bir projenin hayata geçirilmesinden ötürü çok mutlu olduğunu belirterek, '' Güçlenecek hava kuvvetlerimiz için gurur duyulacak bir gün. Barış Kartalları gücümüze güç katacak ve ordumuzun gözü olacak. Bu uçaklara ilk sahip olma arzumuz 2002 yılında ortaya çıkmıştı. Bu süreçte görev alanların büyük emeği geçmiştir.'' diye konuştu.