Bari 'sivillerden uzakta çatışın'

Bari 'sivillerden uzakta çatışın'

Libya Alimler Birliği, ülkedeki silahlı gruplara bir çağrı yaparak çatışmaları yerleşim bölgelerinden uzakta yapmalarını istedi

Libya Alimler Birliği'nden ülkede çatışan gruplara yönelik bir çağrı geldi. Birlik grupların çatışmalara bir son vermesini değil, çatışmaları sivil yerleşim bölgelerinden uzak yerlerde yapmalarını istedi. 
Çağrıyla ilgili konuşan Libya Alimler Birliği Başkanı Ömer Mevlud Abdulhamid, “Sivillerin yaşadığı yerlerde çatışmanın caiz olmadığı yönünde daha önce de fetva vermiştik, şimdi de veriyoruz. Direnişçilerden oluşan birliklere, Ulusal Geçiş Konseyi ve meclise, Libya’nın çeşitli kentlerindeki sivillere ait evleri hedef alan saldırıların durdurulması için müdahalede bulunması gerektiği konusunda defalarca hatırlatmada bulunduk” dedi.
Abdulhamid, tüm tarafları diyaloğa çağırarak, hükümet ve meclise çatışan taraflar karşısında tarafsız olmaya çağırdı.
Libya'da emekli general Halife Hafter'in, Mayıs'ta Zintan merkezli milis gruplarla ortaklaşa başlattığı darbe girişimi, Trablus ve Misrata merkezli devrimci gruplarla ortak hareket eden Trablus merkezi yönetimi tarafından engellenmişti.
Ülkedeki silahlı güçler, Libya'nın batısını kontrol eden Trablus merkezli Milli Genel Kongre'nin (MGK) desteklediği Fecr Kuvvetleri ile Doğu Libya'yı elinde bulunduran Tobruk merkezli Temsilciler Meclisi'nin desteklediği Hafter'e bağlı milisler şeklinde ikiye bölünmüştü.