Barbar Siyonistler  Şehid Maaşlarına  Göz Dikti

Barbar Siyonistler Şehid Maaşlarına Göz Dikti

Siyonistler Filistinli şehit ailelerine verilen maddi desteğe el koyacak

İsrail Parlamentosu, İsrail cezaevlerindeki Filistinli tutuklular ile İsrail askerleri tarafından öldürülen Filistinlilerin ailelerine verilen maddi desteğe el koyacak.

Barbar Siyonistler

İsrail Parlamentosu (Knesset), Filistin Yönetimi ve Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) tarafından İsrail hapishanelerindeki Filistinli tutukluların ve İsrail askerleri tarafından öldürülen Filistinlilerin ailelerine her ay verilen maddi desteğe el koymayı öngören yasa tasarısını ön okumayla onayladı.

Knesset basın ofisinden yapılan yazılı açıklamada, genel kurulda oylamaya sunulan yasa tasarısının, 13 hayır oyuna karşı 48 evet oyuyla kabul edildiği açıklandı.

Açıklamada, yasa tasarısının kanunlaşması için 3 defa genel kurulda oylamaya sunulması gerektiği, bu yasa tasarısının ilk oylamadan önce, Knesset’in Dış İlişkiler ve Güvenlik Komitesine gönderileceği aktarıldı.

Filistin Yönetimi ve FKÖ tarafından, İsrail hapishanelerinde tutuklu bulunan Filistinliler ile İsrail askerleri tarafından öldürülen Filistinlilerin ailelerine verilen maddi desteğe karşı çıkan Knesset, söz konusu yasa tasarısının kanunlaşması halinde İsrail’in söz konusu maddi desteği Filistin Yönetimi’ne ait vergi gelirlerinden düşüreceğini açıkladı.

Knesset’teki Ortak Arap Listesi Bloku’na bağlı milletvekili Yusuf Cebbarin ise söz konusu yasa tasarısının İsrail’in toplu cezalandırma yöntemini meşrulaştırdığını söyledi.

Cebbarin, İsrail cezaevlerinde fertlerinden birinin tutuklu olmadığı bir Filistinli ailenin olmadığına dikkati çekerek, 'Bu maaşlar ailelerin daha kötü bir duruma düşmesini engellemek içindir.' ifadelerinde bulundu.

İsrail makamları, Filistinli tutukluların ve İsrail tarafından öldürülenlerin ailelerine ödenen maddi desteğin 'teröre teşvik ve destek' olduğunu öne sürüyor.

Filistin Esirler Cemiyetinin de aralarında bulunduğu kurumların hazırladığı rapora göre, İsrail hapishanelerinde 481'i işgal altındaki Doğu Kudüs'ten olmak üzere 7 bin Filistinli bulunuyor.