"Baransu Hapse Girebilir"

"Baransu Hapse Girebilir"

Taraf yazarı Mehmet Baransu'nun başı dertte. Baransu'nun, MİT'e ait olduğunu öne sürdüğü ve Taraf gazetesinde yayımladığı "Paris'te 3 PKK'lının öldürülmesi talimatı" içerikli sahte belge sebebiyle hapse girebileceği konuşuluyor...

ARANSU HAPSE GİREBİLİR!

Baransu'nun Paris'te işlenen 3 PKK'lı cinayetinin MİT ile ilişkilendirildiği sahte bir belgeyi gazetesinde yayımlaması sebebiyle hapse girebileceği söyleniyor. Konuyla ilgili MİT içerisinde halen soruşturmanın devam etmesi sebebiyle henüz iş savcılığa intikal etmedi. MİT belgesi soruşturması ile ilgili kesin gelişmelerin önümüzdeki günlerde yaşanması bekleniyor...

O BELGEYİ SIZDIRAN KİŞİ BELİRLENDİ!

Milli İstihbarat Teşkilatı "MİT belgesi" diye yayınlanan ve "Paris'te 3 PKK'lının öldürülmesi talimatı" olduğu öne sürülen yazıyı üreten ve medyaya sızdıran kişiyi belirledi.

Milli İstihbarat Teşkilatı'nın kuruma ait resmi bir yazışma olmadığını daha önce defalarca kez açıkladığı o belgeyi oluşturan ve bir gazeteciye veren kişinin 'içeriden' olduğu tespit edildi. 

OLAY SAVCILIĞA DA İNTİKAL EDECEK!

Söz konusu kişinin bir MİT çalışanı olduğu, hakkındaki kurum içi soruşturmanın devam ettiği ve bu istihbarat elemanının soruşturmanın sonuna dek görevinden alındığı öğrenildi. Kurum içi soruşturmanın sona ermesinden sonra konunun savcılığa intikal edeceği belirtildi.

2 AYRI SUÇTAN YARGILANACAKLAR!

MİT yetkilileri, "MİT belgesi" olayında 2 ayrı suç unsurunun bulunduğunu açıkladı. Olayın gerçekleştirenlerin hem"sahte belge üretmek" hem de sahte de olsa "Teşkilat bünyesinden dışarıya belge sızdırmak" şeklinde iki ayrı suç işlediğini ifade etti.

Yakında tamamlanması beklenen soruşturmanın sonuçlarının kamuoyu ile paylaşılacağı dile getirildi.

Takvim