Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

Barak Hüseyin Obama!

Haftasonu Obama Ankara"da olacak..Görüşmenin ardından yapılacak açıklama önemli, ama bana sanki işin açıklanmayacak kısmı daha önemli gibi geliyor..

 

Açıklanmayan bölümünün ne olduğunu zaman içinde yaşayarak göreceğiz..
ABD ile ilişkilerimiz çok yönlü. NATO"da müttefiğiz. ABD ile aynı zamanda bir Savunma İşbirliği Anlaşması var. Dahası Büyük Ortadoğu Projesi çerçevesinde bir stratejik işbirliği sözkonusu.
Konuşulacak konular arasında Irak sorunu var, Kürt sorunu ve PKK, Terörle Mücadele konusu var..
İsraille ilişkiler, Gazze, Filistin, Kudüs"ün statüsü, İran ile ilişkiler. Balkanlar, Kafkasya, Rusya ilişkileri, Kıbrıs, Sudan..
Belki Ergenekon konusu da gündeme gelir..
Ergenekon"un bu ziyaretle ne ilgisi var demeyin.. Ergenekon dediğiniz Özel Harbin kontrol dışına çıkmış unsurları değil mi? Yani bu işlerin kurucusu, eğiticisi, silahını veren ABD değil mi?
Biliyorsunuz Sarıkızın, Ayışığının kimler tarafından servis edildiğini.
En azından bu vesile ile herhalde MİT ve CIA arasında, bu konu gündeme gelebilir. FBI kara para trafiği ve uyuşturucu trafiği ile ilgili yeni bilgiler servis edebilir..
Eğer bir suikast sözkonusu ise ve bu iş Ergenekoncuların başının altından çıktı ise ve ABD"nin de bu konuda menfaati öyle gerektiriyor ise, ellerinde de bu konuda bir bilgi, belge varsa onu da servis edebilirler.. Hani ABD uydudan izlemiş olabilir, radar kayıtları filan, ne bileyim ben..
Obama ilk kez bir Müslüman ülkeye geliyor. Ne kadar zenci, ne kadar Demokrat, ne kadar Müslüman geleneğinin izlerini taşıyor göreceğiz.
Obama"nın ziyareti öncesi bazı temaslar olması gerek. G20"ler toplantısında da bazı görüşmeler yapılmış olabilir..
Sanırım böyle bir zamanda her iki ülkenin liderleri de bir birine çok fazla muhtaç ve dünya bu kadar sorunlu, kriz yumağı, savaş tehdidi altında iken kimse bu işleri daha da içinden çıkılmaz hale getirecek yeni bir adım atmayacaktır..
Bush maceracı idi. "Karışabildiği kadar karışsın Mesih gelsin düzeltsin" diyordu.. Obama"nın ne diyeceğini gelince göreceğiz..
Herhalde, bu görüşmede ele alınacak konulardan biri de Irak"taki Amerikan askerlerinin geri çekilmesi için Türkiye koridorunun kullanılması ile ilgili olacaktır..
Karadan geri çekilme Türkiye için de Amerika için de sıkıntılı bir konu. Muhtemelen hava koridorunu kullanabilirler.. Zaten bir kısmı Afganistan"a nakledilecek. Galiba ABD bölgede kullandığı silahları, gıda ve muhimmad stoklarının önemli bir kısmını Irak Silahlı Kuvvetlerine devredecek, bir bölümünü de Irak"ta kuracağı üslerde muhafaza edecek.. Zaten bu sevkiyad hep oldu, şimdi biraz daha yoğunlaştırılmış şekilde yapılacak..
Eğer Obama ülkesine duyulan öfkeyi azaltmak ve farklılığını göstermek istiyorsa, kendi eski ajanlarından kurtarma bahanesi ile geldikleri bu ülkedeki insanlık dışı vahşetten, tecavüz ve işkencelerden ötürü özür dilemesi gerek.. Obama"nın Hz. Adem"in, Hz. Nuh"un ve Hz. Ali"nin, adını taşıdığı Hüseyin"in şehid edildiği toprağın çocuklarına bir özür borcu var..
Amerikan tarihi buna benzer sabıkalarla dolu biliyoruz.. Guantanamoyu da..
Babalar koruk yediklerinde oğullarının dişleri kamaşmasa da, Kızılderililere atalarının neler yaptığını, Afrika"da yaşananları biliyoruz.
Modern Batı uygarlığı Kızılderili kanı, siyah ırkın gözyaşları, sarı ırkın çalınan alınterleri üzerine yükselmiştir..
Kapitalizmi, komünizmi, faşizmi ile Batı son bir 100 yılda dünyaya, 3 dünya savaşı armağan etti. Benim dedem 1. Dünya savaşı yıllarında askerdi, babam 2. Dünya savaşı yıllarında askerlik yaptı, ben adına soğuk savaş denilen, aynı ülkenin çocuklarının birbirini vurduğu 3. Dünya savaşında askerdim. Oğullarım belki de bölgemizde tutuşturulmaya çalışılan 4. Dünya savaşında aserlik yapacak..
Son bir asırda hava, su, toprak kirlendi. Aile parçalandı. Bugün Batıda beş kişilik bir ailede, en az bir uyuşturucu, en az bir kez intihara teşebbüs etmiş biri, en az bir beden ve ruh sağlığına düçar olmuş, terapiye muhtaç bir insan, en az bir kez, ensest, ya da başka şekilde cinsel saldırıya uğramış ya da cinsel sorunu olan, biri kriminal düzeyde şiddet hastası ya da alkolik.. Böyle bir aile düşünebiliyor musunuz? Evlilik ya da sadakat çökmüş..
Yaşam tarzınız, hayat felsefeniz, uygarlığınız çöktü Mr. Obama!
Adına dolar dediğiniz o büyülü kağıt parçasının hiçbir değeri olmayan bir kağıt parçası olduğu görüldü artık..
Değil mi?
Neyse hoşgeldiniz..
Hz. Adem"in, Hz. Nuh"un, Hz. İbrahim"in ülkesine..
Burası kavimler kapısıdır. Ve her insan biraz Anadoluludur.
Selâm ve dua ile..

Bu yazı toplam 1030 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar