Bankalara sanal saldırı

Bankalara sanal saldırı

Türkiye'de bazı bankaların internet ve mobil kanallarına erişilemiyor, bankacılık işlemleri de yapılamıyor.

Türkiye'de bazı bankaların internet ve mobil kanallarına erişilemiyor, bankacılık işlemleri de yapılamıyor. Saat 16.00 itibariyle pek çok bankanın internet sitesine erişim sağlanamıyor. Sorunun siber saldırıdan kaynaklanıp kaynaklanmadığı araştırılıyor.

Bankalar henüz konuyla ilgili bir açıklama yapmazken bazı bankaların web siteleri normale döndü. Bazıları ise ya hiç açılmıyor ya da çok geç ve yarım olarak açılıyor.

Garanti Bankası yetkilileri erişimle ilgili sıkıntı yaşandığını doğrularken nedeninin araştırıldığını belirtti. Erişim sağlanamayan bankalar arasında Akbank, İş Bankası, Ziraat Bankası gibi bankaların isimleri yer aldı.

Ankara’daki bir yetkili, bugün öğeden sonra e-Türkiye bağlantısına yönelik bazı saldırılar yaşandığını ifade etmişti

SİBER SALDIRI MI?

Türkiye 14 Aralık'tan itibaren siber saldırı altında. Yaşanan durumun siber saldırı ile ilgili olup olmadığı henüz bilinmiyor.

Bu saldırılar sonrası arkasında Rusya şüphesi mi var? sorusu gündeme oturmuştu. Anonymous ise "Türkiye'ye savaş açtık" açıklaması yapmıştı. Anonymous, kampanya kapsamında "tr" uzantılı 40 bine yakın siteye saldırı düzenlendiğini açıklamıştı.

 Kaynak: Ajanslar