Bank Asya'nın Eski Müdürü Konuştu

Bank Asya'nın Eski Müdürü Konuştu

Bank Asya'nın eski genel müdürü Ahmet Beyaz, bankanın zarar ettiğini ve sorunlu kredilerin arttığını ancak faaliyetlerini devam ettirebildiğini söyledi

Bank Asya’nın eski Genel Müdürü Ahmet Beyaz TMSF’nin Bank Asya yönetimine el koymasıyla ilgili olarak ortakların dava açacağını söyledi. Beyaz’ın bankanın zarar ettiğini ve sorunlu kredilerin arttığını itiraf etmesi ise ilginçti.

Reuters'a konuşan Ahmet Beyaz, “17 Aralık soruşturmasından bu yana Bank Asya olarak bir karalama kampanyasına maruz kaldık” diye konuşurken “BDDK Bank Asya’dan istediği dökümanları hazırlamak için yeterli zaman vermedi” iddiasında bulundu.

Beyaz devlete verilmesi gereken belgeler tamamlandıktan sonra ortakların yönetim hakkını alacağını ve görevine döneceğini düşündüğünü söyledi. Beyaz ayrıca, "Bank Asya zarar ediyordu ve sorunlu kredilerinde artış vardı. Ancak bu bankanın faaliyetlerini sürdüremeyeceği anlamına gelmiyordu" dedi.

Bu arada Ankara 8'inci İdare Mahkemesi'nde de TMSF'nin banka yönetimine el koymasıyla ilgili iptal davası açıldığı belirtildi.