Balyozcular çıktı, 28 Şubat mağdurları içerde

Balyozcular çıktı, 28 Şubat mağdurları içerde

Başta Salih Mirzabeyoğlu olmak üzere 28 Şubat'ın mağdurları hala cezaevinde. Selam Örgütü kapsamında yargılananlar ise cezaların kesinleşmesi ile yeniden tutuklandı...

Anayasa Mahkemesi'nin haklarının ihlal edildiği yönünde verdiği kararın ardından 230 Balyoz hükümlüsü tahliye olurken başta Salih Mirzabeyoğlu olmak üzere çok sayıda 28 Şubat mağduru hala cezaevinde.

28 Şubat süreci ile ilgili dava açılmasına ve faillerinin yargılanmasına rağmen mağdurları hala cezaevinde. 28 Şubat sürecinde uydurulan Selam Örgütü davası kapsamında Gazeteci-Yazar Abdulhamit Çelik’in Pazartesi günü tutuklanmasının ardından dün de Fatih Akıncılar Derneği Onursal Başkanı Mehmet Şahin tutuklanarak cezaevine gönderildi. Şahin, Bursa Cezaevi'nde kalan cezasını çekecek.

“Selam Terör Örgütü” davasına bakan Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi; yargılamalarının 10 yılı geçtiği gerekçesiyle sanıkları tahliye etmiş ama Yargıtay 9 Ceza Dairesi’nin kararı onamasının ardından sanıklar eksik kalan cezalarını yatmasına karar verilmişti. Bunun üzerine Abdulhamit Çelik ve Mehmet Şahin, haklarında çıkarılan yakalama kararı üzerine teslim oldu.

28 Şubat sürecindeki yargılama sonucu "somut delil bulunmamasına rağmen" örgüt lideri olduğu gerekçesiyle müebbet hapse mahkum olan Salih Mirzabeyoğlu 15 yıldır tek kişilik hücrede kalıyor.